Δύο ουσιαστικά που χαρακτηρίζουν το εργασιακό περιβάλλον της Coca-Cola HBC Κύπρου

Καλλιεργώντας, καθηµερινά, κουλτούρα ανάπτυξης, εξέλιξης και αριστείας, µέσα από ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον που συµβάλλει στην ευηµερία, ικανοποίηση και συνολική εµπειρία των εργαζοµένων της, η Coca-Cola HBC Κύπρου αναδείχθηκε το 2024 ως εργοδότης προτίµησης στην κατηγορία των εταιρειών µέχρι 250 εργαζόµενους.

Η εταιρεία έλαβε το σήµα του εργοδότη προτίµησης, επιβεβαιώνοντας τη δέσµευσή της για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των εργαζοµένων της σε ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και συναρπαστικές εµπειρίες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισµούς. Η Coca-Cola HBC Κύπρου επενδύει στην επόµενη ηµέρα µε σύγχρονες πρωτοβουλίες που εξελίσσουν την εργασιακή κουλτούρα, ενδυναµώνουν και υποστηρίζουν το προσωπικό της ώστε κάθε µέρα να εξελίσσονται µαζί µε τον οργανισµό.

Τα αποτελέσµατα της αξιολόγησης

Mε βάση την αξιολόγηση του Great Place to Work®, η Coca-Cola HBC Κύπρου:

1. Εφαρµόζει υψηλής ποιότητας διαδικασίες στη διαχείριση των ανθρώπων της.

2. Παρέχει κίνητρα στους εργαζοµένους δηµιουργώντας υψηλό επίπεδο δέσµευσης.

3. Οι σχέσεις µεταξύ εργαζοµένων και διοίκησης βασίζονται στην εµπιστοσύνη και την ειλικρίνεια.

4. Η εταιρεία είναι ελκυστική στην αγορά εργασίας και στη προσέλκυση ταλέντων.

5. Οι άνθρωποί της είναι υπερήφανοι για την εταιρεία και το περιβάλλον εργασίας τους.

6. Οι εργαζόµενοι είναι παραγωγικοί και µέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασία και ευηµερίας προχωρούν σε καινοτοµίες.

Προγράµµατα και τεχνικές

Για να πετύχει τα πιο πάνω, η Coca-Cola HBC Κύπρου υλοποιεί εξειδικευµένες τεχνικές εκπαίδευσης, όπως το Sales και το Supply Chain Academy, προγράµµατα ταχείας ανάπτυξης, όπως το Fast Forward, και προγράµµατα ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων, όπως το Front Line Leaders Upskilling.

Με αυτό τον τρόπο εφοδιάζει τους ανθρώπους της, σε πλήρη εναρµόνιση µε τα ατοµικά πλάνα ανάπτυξης και καριέρας του καθενός.

Έρευνες αξιολόγησης

Την ίδια στιγµή, η εταιρεία διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήµατα (τριµηνιαία και ετήσια) έρευνες αξιολόγησης, οι οποίες της επιτρέπουν να γνωρίζει την άποψη των εργαζοµένων της και τις ανησυχίες τους και µε στοχευµένες ενέργειες ενισχύει το αίσθηµα ικανοποίησης των ανθρώπων από την εργασία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγµα, η εσωτερική έρευνα και τα ολοκληρωµένα πλάνα Κουλτούρας & Δέσµευσης, µε στόχο να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται άµεσα στις ανάγκες των εργαζοµένων της.

Απαντώντας στις προκλήσεις

Στην Coca-Cola HBC Κύπρου, οι άνθρωποι αποτελούν το κύριο συστατικό της επιτυχίας της. Σε έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει, κατανοεί ότι οι ανάγκες των ανθρώπων σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας διαφοροποιούνται και απαντά ουσιαστικά στην πρόκληση για καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες εργασίας. Το σύνολο των εργαζοµένων της αποτελείται από οµάδες µε διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και απαιτήσεις και όλοι µαζί συνθέτουν µία δυναµική και πολύπλευρη εργασιακή καθηµερινότητα. Η πιστοποίηση της εταιρείας για ακόµη µια χρονιά µε το σήµα του εργοδότη προτίµησης «Great Place to Work®» είναι αποτέλεσµα των διαχρονικών προσπαθειών της Coca-Cola HBC Κύπρου για τη δηµιουργία ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος, που συµβάλλει στην ευηµερία, την ικανοποίηση και τη συνολική εµπειρία των εργαζόµενών της.

Τρία στελέχη απαντούν για το εργασιακό περιβάλλον στην εταιρεία

Πόσο σηµαντική για την Coca-Cola HBC Κύπρου είναι η εξασφάλιση του σήµατος εργοδότη προτίµησης από τον Οργανισµό Great Place to Work®;

Βαγγέλης Μόσχος, Country Sales Director της Coca-Cola HBC Κύπρου

Στην Coca-Cola HBC Κύπρου βάζουµε τους ανθρώπους µας και τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος µας. Γνωρίζουµε πόσο σηµαντική είναι η συνεργασία, η ανοικτή επικοινωνία και ο αµοιβαίος σεβασµός. Σε αυτό το πλαίσιο παρέχουµε ευκαιρίες για επαγγελµατική ανάπτυξη και ανέλιξη. Η σχετική διάκριση που εξασφαλίζουµε από τον οργανισµό Great Place to Work, µας γεµίζει περηφάνεια και ικανοποίηση, καθώς οι προσπάθειές µας και οι πρωτοβουλίες µας, αποδεδειγµένα, αποδίδουν καρπούς. Διατηρούµε το κίνητρό µας για συνεχή βελτίωση και να αποτελούµε πρότυπο για εµάς, τους εργαζόµενους µας, τους συνεργάτες µας, τους καταναλωτές και ευρύτερα την κοινωνία.

Πώς αντανακλώνται στο εργασιακό περιβάλλον της Coca-Cola ΗΒC Kύπρου οι πρωτοβουλίες που λαµβάνει η εταιρεία;

Ξάνθος Χατζηγιάννης, Key accounts manager της Coca-Cola ΗΒC Kύπρου

Η εταιρεία δίνει µεγάλη έµφαση στην ευηµερία των ανθρώπων της, εστιάζοντας στην ισορροπία µεταξύ της προσωπικής και της επαγγελµατικής τους ζωής. Γνωρίζουµε πολύ καλά ότι το διαρκώς µεταβαλλόµενο εργασιακό πλαίσιο έχει επηρεάσει σηµαντικά τις απαιτήσεις της αγοράς. Η σωστή επανεκπαίδευση και ενίσχυση των γνώσεων, τεχνικών και δεξιοτήτων του προσωπικού είναι καίριας σηµασίας. Με σειρά προγραµµάτων απόκτησης τεχνικών και ηγετικών ικανοτήτων και µε συνεχείς εκπαιδεύσεις, η Coca-Cola ΗΒC Kύπρου ενδυναµώνει τους ανθρώπους της παρέχοντας τους τα εφόδια για να κάνουν το επόµενο βήµα στην καριέρα τους, µεγαλώνοντας εντός του Οργανισµού µέσα από ευκαιρίες ανέλιξης που τους παρέχονται σε τακτά χρονικά διαστήµατα. 

Με ποιο τρόπο η ανάπτυξη των εργαζοµένων δένει µε το ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της Coca-Cola HBC Κύπρου;

Ανδρέας Γιόρτσιος, Corporate Affairs & Sustainability Manager της Coca-Cola HΒC Κύπρου

Η ανάπτυξη των εργαζοµένων µέσα από ένα εργασιακό περιβάλλον που προωθεί τη συνεργασία και την οµαδική εργασία αποτελεί αναπόσπαστο µέρος της επιχειρηµατικής στρατηγικής της Coca-Cola ΗΒC Kύπρου. Αυτή η στρατηγική κινείται γύρω από τη βιώσιµη ανάπτυξη και τη δέσµευση της εταιρείας σε αυτή. Η εφαρµογή πρακτικών βιώσιµης ανάπτυξης, συνυπάρχει µε τις αξίες της εταιρείας µας και κατευθύνει κάθε µας απόφαση. Στόχος είναι πάντοτε να δηµιουργούµε διαχρονική και πραγµατική αξία και να συµβάλλουµε σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιµο αύριο. Δηµιουργούµε και ανταλλάζουµε αξία µε όλους τους εταίρους µας, που είναι οι καταναλωτές, οι πελάτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι µέτοχοι και φυσικά οι εργαζόµενοι, όπου µε ουσιαστικές πρωτοβουλίες λάβαµε και ως αναγνώριση των προσπαθειών µας τη νέα εξασφάλιση του σήµατος εργοδότη προτίµησης από τον Οργανισµό Great Place to Work®.

Η στρατηγική µας υπαγορεύει τον τρόπο λειτουργίας µας, τις δραστηριότητες µας και τις σχέσεις που αναπτύσσουµε µε στόχο να έχουµε θετική συµβολή στην κοινωνία και στο περιβάλλον που µας φιλοξενεί.