Την πεποίθηση ότι τα όποια μικροπροβλήματα προκύψουν στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου Ακάμα – που θα περιλαμβάνει τον υφιστάμενο Δήμο Πέγειας και άλλες έξι κοινότητες – θα ξεπεραστούν, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, ζητώντας παράλληλα στήριξη από την Κυβέρνησης και το αρμόδιο Υπουργείο.

Στον νέο Δήμο, στον οποίο θα περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, εκτός του Δήμου Πέγειας συμπεριλαμβάνονται οι κοινότητες Κισσόνεργας, Ακουρσού, Κάθηκα, Πάνω Αρόδων, Κάτω Αρόδων και την Ίνειας.

Ως προς την πορεία της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Λάμπρου λέει ότι όλα κυλούν ομαλά μετά και τις συναντήσεις που γίνονται με τους κοινοτάρχες, καταγράφονται όλα τα στοιχεία για τα μελλοντικά διαμερίσματα και υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία «ώστε ο νέος Δήμος να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά την επόμενη ημέρα».

Είπε ακόμη ότι επιβάλλεται να γίνουν κάποιες συναντήσεις, αλλά και  να εργοδοτηθεί νέο προσωπικό, για να μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη ημέρα ο Επαρχιακός Οργανισμός.

Η Κυβέρνηση, συνέχισε, θα πρέπει να δώσει στους Δήμους οικονομικά κίνητρα αλλά και άδειες για εργοδότηση νέων υπαλλήλων, ενόψει της απορρόφησης των  υπηρεσιών από τον νέο Επαρχιακό Οργανισμό σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δραστηριοποιηθεί περισσότερο, είπε, διαφορετικά «θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μέσα στον Επαρχιακό Οργανισμό», ο οποίος, όπως είπε αναλαμβάνει πάρα πολλές ευθύνες, από τον ΧΥΤΑ, τις αποχετεύσεις και την υδατοπρομήθεια μέχρι την έκδοση πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής.

Τέλος ο κ. Λάμπρου είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο τα έργα της Μιχαλάκη Κυπριανού, η πρώτη φάση του παραλιακού πεζόδρομου και αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΚΥΠΕ