Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Gabriel Makhlouf, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις και ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο, αλλά και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οι Διοικητές των κεντρικών τραπεζών Κύπρου και Ιρλανδίας αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες σχετικά με πιθανές λύσεις για μετριασμό των οικονομικών προκλήσεων και ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τραπεζικών τομέων και των οικονομιών των δύο χωρών.

Πέραν από τις διεθνείς μακροοικονομικές ανησυχίες, οι δύο Διοικητές υπογράμμισαν τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας και της διεύρυνσης της επικοινωνίας μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου μέσω ανταλλαγής τεχνικών γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης.

Ο Διοικητής Κωνσταντίνος Ηροδότου, δήλωσε: «Η επίσκεψη του Διοικητή Makhlouf υπογραμμίζει τη στενή μας σχέση. Οι συζητήσεις, που είχαμε, συμβάλλουν στη δημιουργία νέων προοπτικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, που έχουμε ενώπιον μας. Προσβλέπουμε σε μια βαθύτερη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας».

Ο Διοικητής Gabriel Makhlouf δήλωσε: «Ήταν χαρά μου να επισκεφθώ την Κύπρο αυτή την εβδομάδα. Από ένα νησί προς άλλο, χαιρετίζω τη στενή μας σχέση και αναμένω ότι αυτή θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Μου άρεσε ιδιαίτερα η συνάντηση με φοιτητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου και ελπίζω ότι μια μέρα θα καλωσορίσουμε κάποιους από αυτούς ως συναδέλφους στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας».

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση των δεσμών με τους διεθνείς ομολόγους της μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, ανταλλαγής γνώσεων και ευρύτερης συνεργασίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.