ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ κατέληξαν πριν λίγο σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών για επιτάχυνση της ανέλιξης των εργαζομένων στις κλίμακες Α2-Α5-Α7

Οι εντατικές επαφές που άρχισαν από την περασμένη εβδομάδα για τους χαμηλόμισθους του δημοσίου φαίνεται να απέδωσαν καρπούς καθώς πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι υπήρξε κατάληξη και συμφωνία για το θέμα στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το απόγευμα το Υπουργείο Οικονομικών κατέληξε σε συμφωνία με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για επιτάχυνση της ανέλιξης των εργαζομένων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται στις κλίμακες Α2-Α5-Α7. Η φόρμουλα φαίνεται πως θα ισχύει τόσο για το υφιστάμενο προσωπικό όσο και για νεοεισερχόμενους. Ταυτόχρονα φαίνεται να αποφασίστηκε για υφιστάμενο προσωπικό που έχει τουλάχιστον 18χρόνια υπηρεσίας να τοποθετείται στην κλίμακα Α7.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ με το νέο χρόνο και προς αυτήν την κατεύθυνση θα χρειαστεί να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2024.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Ομάδα Πρωτοβουλίας των Χαμηλόμισθων Υπαλλήλων (ΟΠΧΥ) του Δημόσιου Τομέα Α2-5-7 αποφάσισε όπως πληροφορούμαστε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για αύριο απεργία.