Νέα καταβολή μετρητών προς το κράτος ύψους 140 εκατ. ευρώ αυτή τη φορά που αφορά  το πρώτο τρίμηνο του 2024 γνωστοποίησε πριν λίγο η ΚΕΔΙΠΕΣ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρεται πως το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ στην τελευταία του συνεδρία ημερομηνίας 27 Μαρτίου 2024, αποφάσισε νέα καταβολή σε μετρητά προς το κράτος ύψους €140 εκ. για το Α’ τρίμηνο του 2024, στα πλαίσια της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας που έλαβε η πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά, από την έναρξη των εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ το 2018 και οφείλεται κυρίως στην πρόσφατη ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου δανείων προς την Τράπεζα Κύπρου, με συνολική μεικτή λογιστική αξία κατά την 31/12/2022 ύψους €58,4εκ.

Το συνολικό ποσό της αποπληρωμής της ΚΕΔΙΠΕΣ, έναντι της κρατικής βοήθειας σε μετρητά, ανήλθε μέχρι στιγμής σε €1.300εκ.

Ταυτόχρονα, η ΚΕΔΙΠΕΣ ανακοίνωσε συνεχίζει να διατηρεί απόθεμα €60εκ. σε μετρητά, για σκοπούς χρηματοδότησης του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης» του οποίου είναι ο φορέας υλοποίησης.