Τις κυριότερες αλλαγές που έχουν επέλθει στο αναθεωρημένο Διάταγμα για την Απασχόληση Αλλοδαπών Φοιτητών από Τρίτες Χώρες και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒ.

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, στην οικονομική δραστηριότητα Εμπόριο – Επισκευές έχουν προστεθεί τα επαγγέλματα του πωλητή/πωλήτριας λιανικού εμπορίου (υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγείται έλεγχος της αγοράς εργασίας) και του αχθοφόρου φορτοεκφορτώσεων και στο λιανικό εμπόριο.

Στην οικονομική δραστηριότητα Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία προστέθηκαν τα Καταφύγια για Ξενοδοχεία Ζώων και παράλληλα έγινε προσθήκη του επαγγέλματος φροντιστής/στρια ζώων.

Η οικονομική δραστηριότητα του Επισιτιστικού Κλάδου συγχωνεύεται με τα Εστιατόρια/Κέντρα αναψυχής για σκοπούς ομοιομορφίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Διάταγμα επιτρέπεται η απασχόληση φοιτητών από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονταν στη Δημοκρατία κατά την 1η Μαρτίου 2024 (αντί 31/10/22 που ίσχυε).

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ στο τηλ. 22-643000.