Επαναφορά του δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα δημόσια νοσηλευτήρια, για υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ, θα απαιτήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά τη συνεδρία  της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ) στις 4 Ιουνίου.

Σήμερα, όλες οι συντεχνίες του Δημοσίου, πλην της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, σε κοινή συνάντηση χάραξαν κοινό μέτωπο για την στάση που θα τηρήσουν στη ΜΕΠ, για το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Κοινή αντίληψη όλων των συντεχνιών ήταν πως δεν θα γίνουν αποδεκτές μονομερείς ενέργειες αφαίρεσης κεκτημένων, χωρίς να υπάρξουν διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Στράτη Ματθαίου, η ΠΑΣΥΔΥ θα μεταφέρει τις θέσεις και των υπολοίπων συντεχνιών στη ΜΕΠ, απαιτώντας την επαναφορά του δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκε πως, εάν δεν επανέλθει το μέτρο, οι εργαζόμενοι θα λάβουν δυναμικά μέτρα, μη αποκλειομένης της στάσης εργασίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν επίσης οι άδειες ασθενείας και ανάπαυσης, η φορολογική μεταρρύθμιση, η Α.Τ.Α. και ο καθορισμός ανώτατου ορίου ηλικίας για διορισμό ή προαγωγή σε θέσεις στη δημόσια υπηρεσία.

Ερωτηθείς ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ γιατί δεν κλήθηκε στην συνάντηση η ΙΣΟΤΗΤΑ, ανάφερε πως υπάρχει δυσαρέσκεια γιατί η συγκεκριμένη συντεχνία κατηγορεί τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, πριν από τη συνάντηση, η ΙΣΟΤΗΤΑ σε ανακοίνωση της εξέφρασε την ενόχληση της γιατί δεν κλήθηκε στη συνάντηση. Όπως υποστηρίζει «τους άκουσε η ντροπή και ντράπηκε». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφέθηκε να εννοηθεί ότι η μη πρόσκληση της ΙΣΟΤΗΤΑΣ στη σύσκεψη οφείλεται στους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στελέχη της συντεχνίας εναντίον άλλης συντεχνίας και στην υποτιθέμενη «κλοπή» μελών από τη συντεχνία. «Εάν οι χαρακτηρισμοί μας ότι ο εργοδότης δεν θα έπρεπε να καταβάλλει ετησίως 1 εκατομμύριο ευρώ ως χορηγία σε μια συντεχνία που εκπροσωπεί μόνο μια μερίδα των υπαλλήλων του θεωρούνται προσβλητικοί, τότε αποδεχόμαστε την πρώτη κατηγορία» τονίζει.