Δάνεια εξπρές με αίτηση on line, από το κινητό τηλέφωνο, προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου για ποσά μέχρι €15.000 (ελάχιστο ποσό €500), με επιτόκια ίδια με αυτά που προσφέρονται στα καταστήματα, χωρίς προσωπικές εγγυήσεις ή άλλες εξασφαλίσεις, χωρίς αρχικά τραπεζικά έξοδα και με μέγιστη περίοδο αποπληρωμής 7 χρόνια (3 χρόνια για ποσά <€3.000).

Τα quick loans είναι μία καινοτόμα για τα κυπριακά δεδομένα υπηρεσία, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση από το κινητό του για καταναλωτικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου ή overdraft, σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου. Ο πελάτης που κάνει την αίτηση μέσω του κινητού, λαμβάνει αμέσως μήνυμα για το εάν εγκρίθηκε ή όχι. Μόλις εγκριθεί και έρθει το μήνυμα στο κινητό, μπορεί να πάει στο κατάστημα μόνο για την υπογραφή και το ποσό του δανείου θα είναι διαθέσιμο το αργότερο την εργάσιμη μέρα που ακολουθεί την ημερομηνία υπογραφής των εγγράφων της σύμβασης.

Αυτή την στιγμή το νέο σχέδιο εφαρμόζεται πιλοτικά σε 80.000 πελάτες της τράπεζας και πολύ σύντομα θα προσφερθεί σε όλους. Σύμφωνα με τα παραδείγματα που παρέθεσε η Τράπεζα Κύπρου στον «Φ», «το τελευταίο ρεκόρ αφορούσε προσωπικό δάνειο ύψους €3.000, για το οποίο η συνολική διάρκεια αίτησης, έγκρισης, υπογραφής εγγράφων και εκταμίευσης του δανείου ήταν 43 λεπτά! Επίσης, τις πρώτες μέρες, πελάτης έκανε την αίτησή του για προσωπικό δάνειο ύψους €15.000 την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί υπέγραψε στο κατάστημα και πιστώθηκε το ποσό στον λογαριασμό του»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στη σύνθεση των Επιτροπών του ΔΣ   

Η Τράπεζα Κύπρου ενημερώνει τους πελάτες ότι οι αιτήσεις για προϊόντα QuickLoan αξιολογούνται ηλεκτρονικά, βάσει της πιστοληπτικής τους ικανότητας, τη δυνατότητα αποπληρωμής και την εκάστοτε πιστωτική πολιτική της τράπεζας.

Αίτηση online για δάνειο εξπρές μπορεί να κάνει και κάποιος που δεν είναι πελάτης της Τράπεζας Κύπρου. Μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κατεβάσει την εφαρμογή mobile app της τράπεζας και να κάνει εγγραφή. Στη συνέχεια, θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με την 1Bank (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις).

Η διευκόλυνση προσφέρεται μόνο σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου. Η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι αν ο πελάτης δεν είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου κατά το τελευταίο έτος, πρέπει να επικοινωνήσει με το κατάστημα στο οποίο εξυπηρετείται για να ενημερωθεί για τις επιλογές του. Επίσης, δεν μπορεί να υποβάλει αίτημα από κοινού με άλλο άτομο, ενώ τα προϊόντα QuickCar προσφέρονται σε ένα μισθωτή μόνο. Μπορεί να αιτηθεί κάποιος από κοινού χρηματοδότηση με άλλο άτομο μέσω του καταστήματος που εξυπηρετείται.

Στην περίπτωση δανείου για αγορά αυτοκινήτου, θα πρέπει ο αιτητής να υποβάλει το τιμολόγιο/έντυπο προσφοράς για το αυτοκίνητο. Πιθανόν να ζητηθεί αποδεικτικό των εισοδημάτων μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης. Στο ερώτημα τι γίνεται στην περίπτωση ενοικιαγοράς και αν θα πρέπει να καλυφθεί με ασφάλεια ζωής, η τράπεζα αναφέρει, όχι, δεν χρειάζεται. Εάν όμως το επιθυμεί ο πελάτης, μπορεί να επικοινωνήσει με το κατάστημα που εξυπηρετείται (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις). Στην περίπτωση ενοικιαγοράς, θα καταθέσει το ποσό απευθείας στον λογαριασμό του πωλητή. Αν ο πελάτης υπογράψει τα έγγραφα της σύμβασης και ο πωλητής έχει πληρωθεί με το ποσόν της ενοικιαγοράς, δεν μπορεί να αποχωρήσει από τη σύμβαση, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη.