Συμπληρώνονται σήμερα 100 ημέρες από την έναρξη της θητείας της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Το χρονικό αυτό ορόσημο, αν και σύντομο, έχει καθιερωθεί από Προέδρους στο παρελθόν ως μια πρώτη ένδειξη των παραχθέντων από μια νέα Κυβέρνηση.

Το ορόσημο αυτό έθεσε και η παρούσα Κυβέρνηση ως μια πρώτη επιμέτρηση των όσων έγιναν (ή δεν έγιναν) και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τέλος του μήνα μελετάται το ενδεχόμενο διάσκεψης Τύπου εκ μέρους του Προέδρου.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών, ο «Φιλελεύθερος» καταγράφει σήμερα το δεύτερο Βαρόμετρο αξιολόγησης της Κυβέρνησης (δείτε ΕΔΩ το πρώτο), μετά από το πρώτο που αφορούσε τους διορισμούς των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

23 δημοσιογράφοι, μέσα από την εμπειρία και τα βιώματά τους στο κάθε υπουργείο το οποίο παρακολουθούν καθημερινά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, κρίνουν και βαθμολογούν έκαστο μέλος της Κυβέρνησης. Αντικειμενικά, δίκαια και με στόχο η βαθμολογία είτε να ωθήσει κάποιους να συνεχίσουν το καλό ξεκίνημα το οποίο έκαναν, είτε να ανασυνταχθούν και να προσπαθήσουν να ανεβάσουν στροφές στη συνέχεια. Ο μέσος όρος της βαθμολογίας Προέδρου, υπουργών και υφυπουργών περιορίζεται στο 6,14 (από τα 10). Βαθμός μετριότατος, που στέλνει ηχηρά μηνύματα στην Κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ :