Δριμεία επίθεση στους δύο εισαγγελείς της Δημοκρατίας εξαπέλυσε, μέσω twitter, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, για την απόφαση προσφυγής στη δικαιοσύνη για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

« Έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη θεσμική κρίση για ιδιοτελείς λόγους, γιατί δεν ανέχονται την αξιολόγηση των αποφάσεών τους, την κριτική, γιατί θέλουν να φιμώσουν όποιον διαφωνεί με τις αποφάσεις τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Χαραλαμπίδου.

Υπέδειξε, μάλιστα, ότι αν αποτύχει η προσπάθεια για παύση, ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι αυτός της παραίτησης, ενώ άφησε αιχμές και για τη σοβαρότητα της Προεδρίας, «αν ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές».

Αυτούσια η ανάρτησή της:

«Είχα σοβαρές  αμφιβολίες, επιβεβαιώθηκαν, για την κρίση των δυο εισαγγελέων, πράγμα προβληματικό για τη δικαιοσύνη. Έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη θεσμική κρίση για ιδιοτελείς λόγους, γιατί δεν ανέχονται την αξιολόγηση των αποφάσεων τους, την κριτική, γιατί θέλουν να φιμώσουν όποιον διαφωνεί με τις αποφάσεις τους προσφεύγοντας στο Ανώτατο, ζητώντας την παύση του Γενικού Ελεγκτή, που έδωσε δείγματα γραφής για πάταξη της διαφθοράς και τώρα μας λένε σύμφωνα με τον “Φ” :

“«Πρόκειται απλά για μια αίτηση», που είτε θα γίνει αποδεκτή είτε θα απορριφθεί, όπως συμβαίνει με όλες τις αιτήσεις”. Όχι κύριοι, αν η προσπάθεια σας αποτύχει, ο μόνος δρόμος που σας μένει είναι αυτός της παραίτησης. Όχι μόνο γιατί θα εξευτελιστείτε, άρα πλήρης διάβρωση του θεσμού που υπηρετείτε, αλλά και γιατί μαζί με τις υπόλοιπες συμπεριφορές, που επιδείξατε, πλέον θα ακούμε για απόφαση του Εισαγγελέα και θα είναι υπό αμφισβήτηση, μην πω θα γελάμε.

Επιπλέον στην προκειμένη δεν υπάρχει το ανέλεγκτο να σας σώσει. Και τα δικά σας τερτίπια θα έχουν αντίχτυπο αδιαμφισβήτητα  στη σοβαρότητα της Προεδρίας, αν ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές».