Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, η Αλέξια θα πραγματοποιήσει φέτος διαδικτυακά τη συναυλία της το Σάββατο 20 Ιουνίου. Η περσινή της συναυλία τον περασμένο Ιούνιο ήταν ζωντανή και ιδιαίτερα επιτυχημένη.
Συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τίτλο «Ο Καθένας Μπορεί να Κάνει τη Διαφορά, Κάθε Δράση Μετρά», η Αλέξια μαζί με εκλεκτούς καλλιτέχνες και πρόσφυγες, θα υπενθυμίσουν ότι όλοι μας, περιλαμβανομένων και των προσφύγων, μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία, και κάθε δράση μετρά στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και χωρίς αποκλεισμούς. Η πανδημία COVID-19 και οι πρόσφατες διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού καταδεικνύουν πόσο απεγνωσμένα πρέπει να αγωνιστούμε για έναν κόσμο όπου κανείς δεν μένει πίσω.
Η συναυλία θα μεταδοθεί στις 21:00 στο επίσημο κανάλι της Αλέξιας στο Youtube (www.youtube.com/AlexiaMusic) και θα προβληθεί στο Θέατρο Rialto στο πλαίσιο των υπαίθριων κινηματογραφικών εκδηλώσεών του. Τη συναυλία θα πλαισιώσουν με τις δικές τους μουσικές αποχρώσεις και μηνύματα ταλαντούχοι πρόσφυγες και εκλεκτοί διεθνείς καλλιτέχνες, συνεργάτες και φίλοι της Αλέξιας, υποστηρικτές των προσφύγων και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι Accent (ΗΠΑ), Christiane Karam (Λίβανος), Henri Dikongué (Γαλλία), Lauren Kihnan (ΗΠΑ), Lena Chamamyan (Συρία), Madeleine Peyroux (ΗΠΑ), Μαρίνα Σάτη (Ελλάδα), Monsieur Doumani (Κύπρος), Tarq Bowen (Γερμανία), Βασιλική Αναστασίου (Κύπρος), The Hajj (ΗΠΑ) κ.ά.
Πρόσφυγες – μουσικοί που ζουν στην Κύπρο, όπως ο Jawad Jabar (Ιράκ) και Ferhad Seyda (Συρία – Κούρδος) θα μοιραστούν επίσης τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους στη συναυλία. Επιπλέον, νεαροί αιτητές ασύλου που συμμετείχαν στο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Re-bE» της Αλέξιας, θα στείλουν τα δικά τους βιντεογραφημένα μηνύματα, με ποιήματα που έχουν γράψει και τραγούδια που θα ήθελαν να ακουστούν.
Η συναυλία θα είναι στα αγγλικά και τα ελληνικά, με τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, όπως κυπριακά, γαλλικά, αγγλικά, αραβικά, αρμενικά, ισπανικά, σομαλικά, πορτογαλικά και ελληνικά. Πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο Facebook της Αλέξιας – www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage και στην ιστοσελίδα της UNHCR -Κύπρου www.unhcr.org/cy/
Η συναυλία διοργανώνεται από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο, με συνδιοργανωτές το υπουργείο Εσωτερικών, τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο.
Υποστηρικτές: ΟΠΑΠ Κύπρου, Χρυσοστομίδης Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι, Almyra Hotel, Hairsmiths Limassol, ECOS και Just Jazz International. Χορηγοί Επικοινωνίας, Ιn-Cyprus και Φιλελεύθερος.