To Top
00:04 Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Την υποψηφιότητά του εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣ 2018 Την υποψηφιότητά του εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου 2017, 2:09 μμ

Την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές εξήγγειλε την Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.
 
Σε ομιλία του, ο κ. Χρίστου είπε ότι το ΕΛΑΜ δεν είναι απλά ένα κόμμα, αλλά εκφράζει αξίες και πρόσθεσε ότι «η αιωνιότητα και η νεότητα των ιδεών μας, θα μας οδηγήσουν μπροστά».
 
«Θεωρούμε ότι ο κάθε Έλληνας της Κύπρου έχει αδικηθεί, έχει προδοθεί πάρα πολλές φορές. Άρα, λοιπόν, δε θα του πουλήσουμε λόγια, κενά περιεχομένου και ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν έχω να τάξω σε κανένα θέσεις, βολέματα και παχυλούς μισθούς. Έχω, όμως, να υποσχεθώ σε εσάς, ότι τις αρχές μας και τις αξίες μας, ούτε θα τις πουλήσουμε, ούτε θα τις διαπραγματευτούμε. Το μέλλον μας ανήκει, γιατί δεν έχουμε κάτι να χάσουμε και γιατί θα παλέψουμε για την πατρίδα, για το λαό μας, για την θρησκεία μας, για τον τόπο μας. Ζήτω η Κύπρος», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΑΜ: Oμόφωνα με Χρίστου στις προεδρικές (εικόνες)

Όπως είπε, η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ δίνει απάντηση προς όλους «οι οποίοι χωρίς να μας ρωτήσουν, χρησιμοποίησαν το όνομα μας. Όχι κύριοι, δεν θα ταχθούμε μαζί σας. Θα περπατήσουμε το δρόμο που ξέρουμε να περπατούμε και εμείς δεν συνηθίζουμε να αμφιταλαντευόμαστε και να έχουμε κλίση προς τα δεξιά κάποτε και κάποτε προς τα αριστερά. Δεν μας παίρνει ούτε ο άνεμος. Έχουμε θέληση και δύναμη να προχωρήσουμε, διότι καθημερινά βλέπουμε το λαό μας, να μας αγκαλιάζει».  
 
Ο κ. Χρίστου, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε αδράνεια και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας εφησυχάζει αυτό το γεγονός»
 
«Αμέσως μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, πάνω στην ίδια βάση, δηλαδή τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Το ΕΛΑΜ είναι ξεκάθαρα μία αντιομοσπονδιακή επιλογή. Είναι το κίνημα που από την ημέρα ιδρύσεως του το 2008 επιμένει ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή», συμπλήρωσε.  
 
Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι χρειάζεται κάθαρση όσον αφορά τα οικονομικά εγκλήματα και πρόσθεσε ότι «δεν βλέπουμε να οδηγούνται στην δικαιοσύνη αυτοί που πραγματικά έφεραν την οικονομική καταστροφή του τόπου μας».
 
«Εμείς θέλουμε να στηθεί ειδικό δικαστήριο, το οποίο θα ασχολείται μόνο με οικονομικά εγκλήματα και θέλουμε να δούμε αυτούς που έφταιξαν όχι να τιμωρούνται με λίγους μήνες φυλάκιση, αλλά να επιστρέφουν λεφτά στο κράτος. Λεφτά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη. Εμείς όταν μιλάμε για ανάπτυξη και πρόοδο του λαού μας, δεν εννοούμε αποκλειστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά την κρατική μέριμνα, ώστε να ορθοποδήσει η οικονομία και να μπορούν οι άνεργοι μας να χτίσουν το μέλλον τους ξανά στην πατρίδα τους. Γιατί και αυτό είναι από τα θαύματα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη», συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος στους δείκτες ανεργίας, ο κ. Χρίστου είπε ότι έπεσαν οι δείκτες ανεργίας, διότι οι Κύπριοι έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό.
 
«Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδείξαμε σε όλους και προς όλους ότι ένα κίνημα δεν χρειάζεται να βασίζετε μόνο στην οικονομική δύναμη, αλλά στη δύναμη των μελών του και των στελεχών του. Τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν τον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία, που καθημερινά με τις πράξεις τους, βρίσκονται δίπλα στον συνάνθρωπο τους, στον συμπατριώτη τους που υποφέρει», ανέφερε.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, σε χαιρετισμό του είπε ότι «η μοναδική υπόσχεση που μπορούμε να σας δώσουμε, κοιτώντας σας στα μάτια είναι ότι ο αγώνας μας για δικαίωση αυτού του λαού θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα».
 
«Κλείστε τα αυτιά σας στις υποσχέσεις των μεγάλων και στα ψέματα τους. Μείνετε δυνατοί και να θυμάστε ότι την πίστη μας, την πατρίδα μας και το λαό μας δε θα τον προδώσουμε ποτέ. Αρχηγέ προχώρα. Είμαστε δίπλα σου», κατέληξε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.