Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κάθε χώρα, και όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε τη σημασία της συμβάλλοντας στην αναζήτηση βέλτιστων λύσεων και στην υλοποίηση συλλογικών και αποτελεσματικών ενεργειών. Την περίοδο αυτή, η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή για όλη την κοινωνία: όσο πιο σύντομα ξεπεράσουμε την πανδημία, τόσο ευκολότερα θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία του τόπου. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε ιδανικές συνθήκες μέσω της δημιουργίας των αναγκαίων νομοθετικών προϋποθέσεων πολιτικών και δράσεων για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων. 
Η στόχευση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας πρέπει να εξαντλείται προς τις πλέον βιώσιμες επενδύσεις. Με την υλοποίηση ενός  αναγκαίου σχεδιασμού με τον καθορισμό χρονοδιαγραμμάτων στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για τη θέσπιση του Επενδυτικού Νόμου, και  του Περί Ιδρύσεως Σκοπευτηρίων και Άσκησης των Αθλημάτων Σκοποβολής Νόμου δημιουργούμε τις βασικές προϋποθέσεις για προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων. Παράλληλα ως κράτος Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα μπορούμε να προωθήσουμε διεθνώς το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της οπτικοαουστικής βιομηχανίας έτσι που να ανοίξει ο δρόμος για νέες μεγάλες επενδύσεις με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται. Με τους τρόπους αυτούς ενισχύουμε τη δυνατότητα απεξάρτησης από τον τουρισμό, χωρίς φυσικά να υποβαθμίζουμε τη σημασία του, και ουσιαστικά από αυτό που βιώνουμε σήμερα: Έχοντας βάλει όλα τα αυγά μας στο καλάθι του τουρισμού αφήσαμε την οικονομία μας εκτεθειμένη σε ασύμμετρους παράγοντες. 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περίοδο αυτή το Κράτος βελτίωσε τις διαδικασίες του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιούργησε και έθεσε σε λειτουργία μηχανογραφικά συστήματα που η δημιουργία και εφαρμογή τους υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούσε σημαντικό χρόνο. Η αλλαγή αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Συνέχεια αυτής της εκσυγχρονιστικής προσπάθειας πρέπει να είναι και ο Επενδυτικός Νόμος ο οποίος προνοεί τη δημιουργία μίας Ενιαίας Αρχής Αδειοδότησης για στρατηγικές επενδύσεις. Δημιουργούμε έτσι ένα ελκυστικό πακέτο με τη θέσπιση γρήγορων διαδικασιών, την πάταξη της διαφθοράς καιτην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότηταςμε μείωση της γραφειοκρατίας ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία μας ως Κράτος. Ο Περί Ιδρύσεως Σκοπευτηρίων και Άσκησης των Αθλημάτων Σκοποβολής Νόμοςρυθμίζει τη δημιουργία και λειτουργία σκοπευτηρίων για τη διεξαγωγή αθλημάτων σκοποβολής. Ο νόμος αυτός αναμένεται εδώ και καιρό, ιδιαίτερα από ξένους επενδυτές, και εκτιμάται ότι η δημιουργία τέτοιων υποδομών θα επιτρέψει την πραγματοποίηση προπονήσεων και διεθνών αγώνων, λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών και λόγω της εξαιρετικής τουριστικής υποδομής της Κύπρου. 
Η ιδέα επίσης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας άρχισε σιγά σιγά να «παράγει» η οποία μέχρι πρότινος ήταν ανύπαρκτη για την Κύπρο. Η Κύπρος, ας μην ξεχνούμε, λόγω της φυσικής ομορφιάς της αποτελεί ένα φυσικό στούντιο και προσφέρεται για γυρίσματα ταινιών.Πρόκειται για μια βιομηχανία των 23 δις δολάρια στην Ευρώπη, με ετήσια αύξηση 11%. Η Κύπρος, με το σχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο το 2017, μπορεί να μπει στον χάρτη, με την οπτικοακουστική βιομηχανία να μπορεί να αποτελέσει ένα επιπρόσθετο τομέα ανάπτυξης για την κυπριακή οικονομία με θετικές προεκτάσεις και σε άλλους τομείς, αφού οι εμπειρίες σε άλλες χώρες έχουν καταδείξει την άμεση και έμμεση ενασχόληση περί των δύο χιλιάδων διαφορετικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μελέτες δείχνουν ότι η οπτικοακουστική βιομηχανία έχει πολλαπλάσιο επίδρασης στην οικονομία κατά επτά (7) φορές περίπου των χρημάτων που δαπανώνται στην παραγωγή. 
Είναι τώρα, να δοθεί το μήνυμα της  επενδυτικής στρατηγικής. Οι θυσίες που κάνουμε την περίοδο αυτή για το ύψιστο αγαθό της υγείας κοστίζουν σε όλους τους τομείς και οφείλουμε να αποζημιώσουμε την αντοχή μας αυτή με τη θέληση και την πράξη για βιώσιμη ανάπτυξη. Ακριβώς, με τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται πρέπει να είναι προτεραιότητα για το κράτος η διεθνής εκστρατεία για την προέλκυση τέτοιων επενδυτών και με κίνητρα που τα αρμόδια Υπουργεία θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ως πολιτικές.
Την κρίσιμη αυτή ώρα, αυτό που έχει σημασία δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνεργασία όλων μας, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό καλύτερα τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την κρίση και να θέσουμε τα θεμέλια για ένα βιώσιμο οικονομικό μέλλον που να καθιστά την Κύπρο ένα περιφερειακό επενδυτικό και αναπτυξιακό κόμβο. Αυτή εξάλλου είναι η καλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.   
*Βουλευτής ΔΗΣΥ, Μέλος Επιτροπής Εσωτερικών, Συντονιστής Επιτροπής Εσωτερικών ΔΗΣΥ.