Βγήκαν, λοιπόν, διαδικτυακό σεργιάνι, οι γνωστοί-άγνωστοι της «ρεάλ πολιτίκ», πάλι για να ρίξουν τη χολή τους στον Πιν και να τον καταγγείλουν για… ρατσισμό. Γιατί; Για το σκίτσο της Πέμπτης, που αφορούσε τη φαιδρή έως καημένη εκστρατεία του Τούρκου προέδρου περί ονόματος της χώρας του. Δεν το μάθατε; Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το αγγλικό «Turkey» και να το κάνει «Turkiye» για να μην παραπέμπει στη συμπαθέστατη… γαλοπούλα.

Όμως, ενοχλήθηκαν με τη σάτιρα του Πιν, ο οποίος ακατάπαυστα εμπερικλείει σε ένα σκίτσο όσα προσπαθούμε να πούμε με 1.000 και 2.000 λέξεις. Ενοχλήθηκαν γιατί απεικονίζονταν δύο γαλοπούλες πρόθυμες να αλλάξουν επίσης το αγγλικό τους όνομα για να μην παραπέμπει στην… Τουρκία. Ενοχλήθηκαν και έβγαλαν τη γλώσσα τους περίπατο για να καταγγείλουν τον Πιν και τον «Φ» περί προώθησης ρατσιστικών ιδεολογιών.

Μάλιστα, κάποιοι άφησαν να νοηθεί πως ο Πιν «οπλίζει» επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αποδεικνύοντας το χάος που επικρατεί στους εγκεφάλους τους. Τρικυμία ή μη, η «νέα γλώσσα» απαγορεύει τη σάτιρα, ειδικά αν αφήνει κάτι να νοηθεί για τη μεγάλη Τουρκία του Ερντογάν. 

Ευχαρίστως, οι «μπάτσοι» της ελευθερίας της έκφρασης, θα έστηναν τον Πιν στο απόσπασμα για να μετανοήσει για δύο γαλοπούλες. Μα παραμένει αναπάντητο το διαχρονικό δίλημμα της ιστορίας: Ή με τις γαλοπούλες ή με την Τουρκία;    

ΑΛ.ΜΙΧ.