↑ Στην Κύπρο της διαφθοράς, της συγκάλυψης και του «κρύψε να περάσουμε», βρέθηκε μια θαρραλέα γυναίκα να τα βάλει με ολόκληρο το σύστημα. Εδώ και 18 χρόνια τρέχει στα δικαστήρια, κάνει τον ιατροδικαστή, τον δικηγόρο, βγαίνει στα κανάλια, διαμαρτύρεται στους δρόμους, επιζητά δικαιοσύνη. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ανδριάνα Νικολάου που δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται για τη δικαίωση και τη μνήμη του γιου της Θανάση.

↓ Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια απόλυτης αναλγησίας με την οποία οι διοικούντες στο ΡΙΚ χειρίστηκαν την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου, ήρθε η δικαστική δικαίωσή της, με το δικαστήριο να επιδικάζει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στη δημοσιογράφο λόγω της πρόκλησης επαγγελματικής ασθένειας ως αποτέλεσμα των ακατάλληλων συνθηκών στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ. Το λιγότερο που θα ανέμενε κανείς ήταν να αναγνωρίσουν τον απάνθρωπο χειρισμό τους. Αντ’ αυτού η μοναδική αντίδραση από πλευράς ΡΙΚ ήταν η ανακοίνωση ότι θα εφεσιβάλουν τη δικαστική απόφαση. Ντροπή…

↑ Θετικά αξιολογούνται οι ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία, μέσα σε ένα χρόνο έχει επιτευχθεί μείωση των αφίξεων νέων αιτητών ασύλου κατά 37%, επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, βελτίωση των υποδομών φιλοξενίας και συνθηκών υποδοχής, καθώς επίσης και αύξηση του αριθμού των επιστροφών.

↓ Οι έρευνες που τρέχουν για τον σοβαρό τραυματισμό του οπλίτη της ΕΛΔΥΚ από έκρηξη χειροβομβίδας, έφεραν στο προσκήνιο τη σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και αιγυπτιακής εταιρείας που είχε συναφθεί το 2008 και προέβλεπε ότι οι εν λόγω χειροβομβίδες που είχαν κατασκευαστεί την ίδια χρονιά θα έπρεπε να τεθούν εκτός στρατεύματος 10 χρόνια μετά. Πράγμα που προφανώς δεν έγινε και για το οποίο οι αρμόδιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.