Ο Αντώνης Χατζηαντώνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρόσφυγας από την Κερύνεια, σχολιάζει με αφορμή τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας με την περίπτωση της πρώην αναπληρώτριας κυβερνητικής Εκπροσώπου…

Κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του κ. Χριστοδουλίδη, είναι γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες κάποιων, όχι και τόσο αποδεκτών ενεργειών εκ μέρους του. Με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να είναι η περίπτωση της, κατά τα άλλα συμπαθέστατης, κ. Δόξας Κωμοδρόμου, η οποία ενώ ανήκει στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Κύπρου, απεσπάσθη στο Προεδρικό. Πώς είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα; Πώς γίνεται να αμείβεται με υπερωρίες επειδή η παρέστη σε κηδείες, ή σε πορείες, ή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις; Εξάλλου απαγορεύονται οι υπερωρίες στην υπηρεσία στην οποία ανήκει.

Η γυναίκα του Καίσαρα, λοιπόν, εκτός από το να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια!

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τελικά η κ. Κωμοδρόμου παραιτήθηκε, το γεγονός αυτό φαίνεται να άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου. Κάπου διαβάσαμε ότι γίνεται και έρευνα για τον ίδιο τον Πρόεδρο. Για μία απόσπαση που είχε γίνει παλαιότερα. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, του οποίου καθήκον είναι να ερευνά όλες τις υποθέσεις αυτές, δηλαδή όλα τα φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιοίκησης, διπλοθεσιών, κατάχρησης ή διασπάθισης δημοσίου χρήματος, να το ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Διαφορετικά, πώς θα πεισθεί και θα εμπιστευτεί τους προεδρικούς χειρισμούς, ο μέσος πολίτης, ο μεροκαματιάρης, ο άνθρωπος του μόχθου, ο συνταξιούχος που ζει με 650 ευρώ;

Κάπου είδα μία ρήση, γραμμένη στο διαδίκτυο και την αντιγράφω: «Με τη φτωχοποίηση μπορείς να υποτάξεις τις μάζες». Ναι, δεν μπορούμε όλοι να αμειβόμαστε με υψηλούς μισθούς/ συντάξεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει χειρότερη πρόκληση από το να βλέπεις ανθρώπους της δημόσιας υπηρεσίας να αμείβονται με 5.000 ή και 6.000 ευρώ, να βλέπεις τα golden boys, να βλέπεις θέσεις στις τράπεζες ή στα υπουργεία, να αμείβονται με προκλητικά ποσά, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα, να μην μπορεί να βγάλει τον μήνα.

Αυτά προκαλούν τον κόσμο. Και καλό θα ήταν ο σχετικά νεοεκλεγείς Πρόεδρος, να τα λάβει υπόψιν και να τα σεβαστεί. Διαφορετικά, δεν θα φταίμε εμείς, ή ο οιοσδήποτε έντιμος μέσος άνθρωπος, αν εξακολουθούμε να τον κρίνουμε. Καλοπροαίρετα, πάντοτε. Στη βάση της ίσης μεταχείρισης και της ισονομίας. Και να ελέγχουμε με αντικειμενικότητα την εξουσία.