Μετά τις δημόσιες καταγγελίες για την εξυπηρέτηση ασθενών στο ΤΑΕΠ Λάρνακας, εναντίον του οποίου εκκρεμούν δύο υποθέσεις που διερευνώνται από την Αστυνομία, αποφασίστηκε η ενίσχυσή του με παρέμβαση του υπουργού Υγείας. Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, βρέθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην παρουσία αξιωματούχων του ΟΚΥπΥ και αποφασίστηκαν μέτρα για το ΤΑΕΠ και τη ΜΕΘ.

Σ’ ό,τι αφορά στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί άμεσα με επιπρόσθετους γιατρούς, ενώ θα μετακινηθεί από άλλη επαρχία διευθυντής. «Θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη μονάδα εμπράκτως», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως οι αποφάσεις θα υλοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Κύπρος Σταυρίδης, αναπληρωτής γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός, θα βοηθήσουν το ΤΑΕΠ. «Εμείς θεωρούμε ότι το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δίνει μια υπέροχη μάχη για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξαιρετικοί και πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ποιότητα υπηρεσιών στον ασθενή».

Αναφορικά με τη ΜΕΘ, θα υλοποιηθούν κάποιες εισηγήσεις που ακούστηκαν, προκειμένου να αναβαθμιστεί. «Στη σύσκεψη ήρθαν και κάποιοι αναισθησιολόγοι, αφού μας αρέσει ως υπουργείο Υγείας να μιλούμε με άτομα που είναι στην πρώτη γραμμή», είπε ο υπουργός.