Επεξεργάζεται πρόταση για τη στελέχωση των χειμερινών παραλιών της Λάρνακας και της Λεμεσού ο υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να μην παραμείνουν ανοχύρωτες.

Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Κουκουμά, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως προτίθεται να υποβάλει σύντομα πρόταση προς το Τμήμα Δημοσίας Διοίκησης και Προσωπικού για τις ανάγκες στελέχωσης των παράλιών, αφότου προηγηθεί κοστολόγησή της.
Όπως σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών το θέμα στελέχωσης των χειμερινών παραλιών της Λάρνακας και της Λεμεσού συζητήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με τις συντεχνίες των ναυαγοσωστών, σε συνάρτηση με όσα προβλέπονται για τη στελέχωση των ναυαγοσωστικών σημείων στο Εθνικό́ Σχέδιο Ασφάλειας Παράλιων ΣΑΛΑΜΙΣ.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ορθής στελέχωσης των χειμερινών παραλιών, ο κ. Ιωάννου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσής τους.
Το θέμα υποστελέχωσης των παραλιών τον χειμώνα ανέδειξε ο Γιώργος Κουκουμάς φέρνοντας ως παράδειγμα τρεις παραλίες στη Λάρνακα, που δεν καλύπτονται επαρκώς από ναυαγοσώστες. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει πως στις παραλίες Μακένζι, Φοινικούδων και Ορόκλινης, που λειτουργούν τον χειμώνα, υπάρχουν 7 ναυαγοσωστικά σημεία και μόλις τρεις ναυαγοσώστες για να τα στελεχώνουν.

Υπέδειξε δε πως σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ασφάλειας Παράλιων ΣΑΛΑΜΙΣ, πρέπει να στελεχώνονται με δύο ναυαγοσώστες το καθένα, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Σημειώνεται πως για τη μη επαρκή στελέχωση των παραλιών της Λάρνακας, τον περασμένο μήνα οι συντεχνίες των ναυαγοσωστών είχαν εξαγγείλει στάση εργασίας, η οποία τελικά ματαιώθηκε λόγω των συναντήσεων που είχαν διευθετηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.