Πυρά εξαπέλυσε ο τέως Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, για τον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Ο σημερινός διορισμός του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, σε αντικατάσταση του Δήμου Δημοσθένους, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οδήγησε στην έντονη αντίδραση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννου έγραψε σε ανάρτησή του «είναι πλέον ξεκάθαρο ποιες είναι οι προθέσεις κάποιων, διορίζοντας στο ΔΣ ΟΑΥ κάποιον, που πολεμούσε και πολεμά το ΓεΣΥ για τους δικούς του λόγους (που είναι σεβαστοί) και αποκαλούσε τους γιατρούς, που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ αποστάτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφάπαξ τιμητικό επίδομα σε παθόντες του 1974

Επεσήμανε επίσης πως «επιπλέον υπάρχει καταφανής σύγκρουση συμφερόντων, αφού στο ΔΣ ΟΑΥ αποφασίζονται θέματα, όπως οι αμοιβές ιατρών κλπ». Υπενθύμισε ακόμη ότι «στην παράδοση του Υπουργείου πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει στον Υπουργό «το ΓεΣΥ και τα μάτια σου» και τόνισε «είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιωργος Παμπορίδης, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έγραψε στο twitter ότι: «η προστασία του #ΓεΣΥ από τους εχθρούς του αποτελούσε προσωπική σας ευθύνη κ. ΠτΔ @AnastasiadesCY». 

«Θεωρούσα ότι είχατε το απαιτούμενο σθένος ν’αντισταθείτε στους εντεταλμένους του κατεστημένου. Η σημερινή σας κίνηση αποτελεί μια ανοίκεια επίθεση σε ότι κατακτήθηκε με πόνο. Κρίμα», κατέληξε ο κ. Παμπορίδης.