Για σκιές από δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου τονίζοντας παράλληλα πως ο «αυτός που έχει ευθύνη να τις ξεκαθαρίσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου έγινε με αφορμή το αποψινό debate στο Σίγμα, ανάμεσα στον ίδιο, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Χρίστο Χρίστου. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν νιώθει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης υποσκάπτει την υποψηφιότητά του, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως «δημιουργήθηκαν σκιές από δημόσιες δηλώσεις. Αυτός που έχει ευθύνη να τις ξεκαθαρίσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ιστορική ευθύνη και για την υστεροφημία του, την παράταξη και τον τόπο του. «Κανείς δεν είναι εδώ που είναι χωρίς τον ΔΗΣΥ, τον ανιδιοτελή κόσμο του ΔΗΣΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωινός καφές Αβέρωφ με τους υπουργούς

Παράλληλα σημείωσε πως, «για μένα δεν μπορεί ένας να συνεχίσει να είναι συνεργάτης μου, όταν είναι υποψήφιος ενός ενδιάμεσου χώρου που από το 1976 προσπαθεί να αλώσει τον ΔΗΣΥ, και προσφέρεται να χτυπήσει την αξιοπρέπεια του συναγερμού κόσμου. Δεν είναι εμένα που έβριζαν ως τον Πρόεδρο με την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση και δεν είναι εμένα που έλεγαν ως Πρόεδρο ότι μαζί με την Κυβέρνησή του, έβριζαν ότι έφεραν το κυπριακό στη χειρότερη μορφή από της ύπαρξής του».