Τον βραβευμένο Κύπριο συγγραφέα Πέτρο Πανάου φιλοξενεί την Κυριακή 26 Μαΐου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι.

Το λογοτεχνικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους έχει τίτλο «Υπάρχει Λόγος – Αντλούμε έμπνευση από τα βιβλία «Επιχείρηση Λόγος» και «Επιχείρηση Αντί- Λόγος» για ένα εργαστήρι επιστημονικής φαντασίας και δημιουργικής γραφής».

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τα βιβλία του, ο συγγραφέας θα μοιραστεί κάποια μυστικά και τεχνικές από τη συγγραφική του διαδικασία και εργαλειοθήκη. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν αυτές τις τεχνικές, παράγοντας ιδέες και γράφοντας την αρχή μιας δικής τους ιστορίας Επιστημονικής Φαντασίας. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά άνω των δέκα, εφήβους και ενήλικες.

  • Παραλίμνι, Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος, Κυριακή 26 Μαΐου, 11π.μ.

Ο Πέτρος Πανάου είναι συγγραφέας παιδικής/ νεανικής λογοτεχνίας. Το 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Τελεία το πρώτο του νεανικό μυθιστόρημα με τίτλο «Επιχείρηση ΛΟΓΟΣ – Το Μυστήριο του Κινητού», το οποίο έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Παιδιά και Εφήβους. Έχει, επίσης συμπεριληφθεί στον διεθνή κατάλογο White Ravens, ως ένα από τα 200 καλύτερα βιβλία στον κόσμο που προτείνονται για μετάφραση σε άλλες γλώσσες. Η συνέχεια της ιστορίας, το δεύτερο βιβλίο στην τριλογία του ΛΟΓΟΥ, κυκλοφορεί με τον τίτλο «Επιχείρηση ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ – Το Μυστήριο του Κινητού 2» (Εκδόσεις Τελεία, 2024).

Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο του Πέτρου αναμένεται να εκδοθεί το 2024, με τίτλο «Η Ποντικίνα Δώρα, η Γάτα και η Περιέργεια». Ο Πέτρος είναι καθηγητής παιδικής λογοτεχνίας στο University of Georgia, όπου και προεδρεύει ετήσιου συνεδρίου παιδικής λογοτεχνίας. Έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο, ενώ έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Illinois State University, Central Michigan University και Boise State University.

Τον τελευταίο καιρό, το ακαδημαϊκό του έργο επικεντρώνεται στην παγκόσμια λογοτεχνία για παιδιά και νέους και στην καλλιέργεια της κοινωνικής φαντασίας και της φιλαναγνωσίας μέσα από τη δημιουργική ανάγνωση και γραφή. Έχει συντονίσει ευρωπαϊκά προγράμματα που επικεντρώνονται στην παιδική λογοτεχνία. Είναι μέλος του συμβουλίου του Κυπριακού ΙΒΒΥ, ενώ υπήρξε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Αμερικανικού Τμήματος της ΙΒΒΥ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές λογοτεχνικών βραβείων, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Newbery, και ήταν διευθυντής του διεθνούς περιοδικού Bookbird από το 2019 μέχρι το 2022.