Ευαίσθητες ομάδες συνανθρώπων μας με σκοπό να προσφέρει χαρά και ψυχική ανάταση αγκαλιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς. 

Συγκεκριμένα, από τις 29 μέχρι τις 31 Μαΐου παρουσιάζει ορχηστρικά έργα που ξεχωρίζουν για την ομορφιά, τη φαντασία, την ενέργεια και τα αισθήματα αισιοδοξίας που μεταδίδουν.

Μετά από διάστημα πολλών χρόνων, η ορχήστρα επισκέπτεται ξανά τους χώρους του American Medical Centre και των Κεντρικών Φυλακών, ενώ επιστρέφει και σε μία άλλη αγαπημένη κοινότητα, αυτή της Τάλας στην Πάφο. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. 

Τις συναυλίες θα διευθύνει ο ταλαντούχος νεαρός Κύπριος μαέστρος Ανδρέας Ασιήκκης στο ντεμπούτο του με την ορχήστρα, ενώ εκτελούντα έργα των Μπετόβεν, Μέντελσον, Ροσίνι, Έλγκαρ, Σκαλκώτα, Μπραμς και Στέλιου Πισή. 

Πρόγραμμα 

  • Ludwig van Beethoven: Τα Πλάσματα του Προμηθέα, έργο 43: Εισαγωγή
  • Felix Mendelssohn: Εισαγωγή Εβρίδες, έργο 26
  • Gioacchino Rossiniμεταξένια σκάλα: Εισαγωγή
  • Edward ElgarSalut d‘ amour
  • Nίκος Σκαλκώτας: Πέντε Ελληνικοί Χοροί για έγχορδα
  • Johannes Brahms: Συμφωνία αρ. 3 σε Φα μείζονα, 3ο μέρος
  • Στέλιος Πισής: Το βαλς της ελπίδας

Συναυλίες

  • Λευκωσία, American Medical Center, 10π.μ. Τετάρτη 29 Μαΐου, 10π.μ. 
  • Πάφος, Αμφιθέατρο Τάλας, Παρασκευή 31 Μαΐου, 8μ.μ. cyso.org.cy   
  • Επίσης, στις 30 Μαΐου η ορχήστρα θα παίξει στις Κεντρικές Φυλακές

Ανδρέας Ασιήκκης

Ο Ανδρέας Ασιήκκης είναι Κύπριος μαέστρος με βάση το Μάντσεστερ. Ενώ βρίσκεται στο τέλος των σπουδών του στο Royal Northern College of Music, έχει μέχρι στιγμής διευθύνει σύγχρονα έργα, οικογενειακές συναυλίες και έχει εργαστεί ως βοηθός μαέστρος των Martyn Brabbins, SirAndrew Davis, Juanjo Mena, John Storgårds, και Joshua Weilerstein στη Φιλαρμονική του BBCκαι τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Liverpool. Τον Ιανουάριο του 2024, διηύθυνε μια παγκόσμια πρεμιέρα σε μια συναυλία μεταξύ της Φιλαρμονικής του BBC και του RNCM, που ηχογραφήθηκε για το BBC Radio 3.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου σπούδασε Διεύθυνση Ορχήστρας με τον Μίλτο Λογιάδη. Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός μαέστρος του Άλκη Μπαλτά στη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) και δημιούργησε μια ορχήστρα νέων στο Ιόνιο Ωδείο με έμφαση στη μουσική για τον κινηματογράφο. Τέλος, μέσω του προγράμματος Erasmus+ παρακολούθησε μαθήματα στην Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών της Μπρατισλάβας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του διευθύνοντας την ορχήστρα Cappella Istropolitana.

Οι πρόσφατες του συνεργασίες περιλαμβάνουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Καλαμάτας, όπου ως βοηθός μαέστρου είχε την ευκαιρία να διευθύνει έργα στις συναυλίες τους.