To Top
03:11 Τρίτη
28 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Οι άνθρωποι κάνουν τους αριθμούς*
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Οι άνθρωποι κάνουν τους αριθμούς*
  14 Δεκεμβρίου 2019, 9:05 πμ  
€290 εκατ. υπολογίζεται να φτάσει το κόστος των υποδομών που χρειάζεται να γίνουν ώστε να έρθει το υγροποιημένο φυσικό αέριο στη στεριά, να αποθηκευτεί και στη συνέχεια να έρθει πάλι σε αέρια μορφή για να διοχετευτεί στην αγορά. 
* Εκτός από χρήμα, απαιτείται και ένας εύλογος χρόνος. Που όμως, έχουμε αντιληφθεί άραγε ότι μάλλον στην περίπτωση αυτή λειτουργεί σε βάρος μας, αφού βάσει του σχεδίου της νέας Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, Green Deal, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, το αέριο δεν θα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στις νέες, πιο φυσικές μορφές ενέργειας; 

€6 δισ. δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τουρκία ως «Διευκόλυνση», όπως την ονομάζει, στο Προσφυγικό.
* Με πιο απλά λόγια, η ΕΕ δίνει αυτό το τεράστιο ποσό στον Ερντογάν για να κρατά τον μπελά εκεί, και να μην πλημμυρίσει η υπόλοιπη Ευρώπη από δυστυχισμένους που ψάχνουν δουλειά και νέα ζωή. Κάτι ψίχουλα δίνει επίσης και στην Ελλάδα, που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην ΕΕ. Υπάρχει κάτι εκ βαθέων ανήθικο με αυτήν τη Διευκόλυνση!

250 δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι σήμερα σε διάφορες χώρες του κόσμου, επειδή έκαναν, απλά, τη δουλειά τους αλλά κατά την άποψη των Αρχών των χωρών αυτών είναι «εχθροί του κράτους», μετέδωσαν «ψευδείς ειδήσεις». Πρωταθλήτρια στις φυλακίσεις η Κίνα, 2η η Τουρκία, και ακολουθούν Σαουδική Αραβία, Ερυθραία, Βιετνάμ και Ιράν. 
* Κι όμως, τουλάχιστον για τρεις από αυτές τις χώρες, τις δύο πρώτες και τη Σαουδική Αραβία, η πολιτισμένη Δύση κάνει και λίγο τα στραβά μάτια επειδή έχει πολύ καλές εμπορικές σχέσεις με αυτές. 

34 χρονών η νέα Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν, που ορκίστηκε αυτήν την εβδομάδα επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού τεσσάρων άλλων κομμάτων, κάθε ένα από τα οποία έχει γυναίκα αρχηγό, και μάλιστα οι τρεις από αυτές είναι κάτω των 35 ετών. 
* Δεν θα πω το στερεότυπο «εμείς πότε θα αξιωθούμε», διότι έχει πολλή συζήτηση, και έχει να κάνει με όλη την κοινωνία, όχι μόνο το πολιτικό της προσωπικό. 

€8,5 εκατ. αποφάσισε να δώσει η Κύπρος για την ταινία Ζίου Ζίτσου που γυρίστηκε στο Μάμμαρι με πρωταγωνιστή τον εν παρακμή ευρισκόμενο ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ, επειδή επιτροπή της αξιολόγησε την ταινία και αποφάνθηκε ότι θα μας διαφημίσει διεθνώς, και πρέπει να τη στηρίξουμε για να έρθουν και άλλες παραγωγές.
? Μα, είμαστε με τα καλά μας; Σοβαρά τώρα!

$1 τρισ. είναι, κατά προσέγγιση, το ποσό που υπολογίζεται πως αντιστοιχεί στις δωροδοκίες που πληρώνονται κάθε χρόνο. 
* Απ’ αυτό το ποσό καρπούνται λίγοι, διεφθαρμένοι, και ζημιώνουν οι πολλοί, οι νομοταγείς και έντιμοι. Προσωπικά, θεωρώ αυτόν που «λαδώνει» ένα «κλικ» πιο ένοχο από αυτόν που «λαδώνεται». 

3 εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο περιλήφθηκαν σε λίστα αμερικανικών κυρώσεων, αφού σύμφωνα με το εκεί υπουργείο Οικονομικών, εμπλέκονται σε προμήθεια όπλων σε περιοχές συγκρούσεων. Δύο εκ των εταιρειών φαίνεται πως είναι ακόμα ενεργές. Και λέγεται πως σχετίζονται με τον έμπορο όπλων Slobodan Tesic και συνεργάτες του.
* Η διαφθορά που λέγαμε μόλις πριν.

(*) Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα Πρόσωπα και τα Προσωπεία τους με τη γλώσσα των αριθμών. Και κάθε μέρα στο Newsletter του Philenews, «Άνθρωποι & Αριθμοί»
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...