Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό.

Η ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού μετά από την απόρριψη του αιτήματος των συνηγόρων των κατηγορούμενων από το Ανώτατο Δικαστήριο. Οι δικηγόροι των τεσσάρων υπέβαλλαν αίτημα όπως η εκδίκαση πραγματοποιηθεί στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας λόγω εντάσεων, προπηλακισμών, ύβρεων και απειλών που δέχονταν αυτοί και οι πελάτες τους κατά τη διαδικασία των προσωποκρατήσεων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», χθες παραδόθηκε στους δικηγόρους των κατηγορούμενων, επιπλέον μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να μην απαντήσουν ούτε και σήμερα στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν, σε περίπτωση που υπολείπεται μαρτυρικό υλικό.

Στο βαρύ κοινό κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή. Οι 12 κατηγορίες αφορούν τους τρεις κατηγορούμενους ενώ η 13η αφορά μόνο τον 22χρονο για το αδικήματα της συνέργειας μετά τη διάπραξη. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.

Στην προηγούμενή διαδικασία η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης επιφύλαξαν το δικαίωμα να φέρουν ένσταση στο αίτημα κράτησης των πελατών τους. Την διαδικασία παρακολούθησαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του Καλογερόπουλου.