Την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού έλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στέλνοντας το μήνυμα πως όσοι επιλέξουν να εμβολιαστούν θα λάβουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τα οποία καλύπτουν τις παραλλαγές 4 και 5 του ιού. 

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο κέντρο εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση και αφού εμβολιάστηκε από την Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε ότι μετά από την απόφαση της επιτροπής εμβολιασμού για μείωση του ηλικιακού ορίου, αποφάσισε και ο ίδιος να λάβει από τους πρώτους την τέταρτη δόση. Ο εμβολιασμός, είπε, έχει αποδείξει ότι είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας από σοβαρές νοσηλείες. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να εκμεταλλευτούν αυτά τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους. 

Ερωτηθείς εάν συνεχίζονται οι παραλαβές εμβολίων και αν έχουν φτάσει οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της εταιρείας Moderna, ο υπουργός επισήμανε πως αυτές θα φτάσουν τις επόμενες μέρες. Διευκρίνισε πως με δική του πρωτοβουλία στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ, οι φαρμακευτικές δεσμεύτηκαν ότι τα εμβόλια που θα λάβει η Κύπρος θα είναι τελευταίας γενιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διευκρινίσεις για τα επικαιροποιημένα εμβόλια COVID-19

Για το ενδιαφέρον των πολιτών να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση, ο κ. Χατζηπαντέλα διευκρίνισε ότι οι αριθμοί είναι σταθεροί αλλά ικανοποιητικοί.

Έρχονται σήμερα τα εμβόλια της γρίπης

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια ενάντια στη γρίπη, ο υπουργός ανέφερε ότι θα φτάσουν σήμερα και για πρώτη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραλάβει 170 χιλιάδες δόσεις από τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα ευχαρίστησε τους λειτουργούς του Υπουργείου ώστε να ληφθούν έγκαιρα τα εμβόλια αυτά.