​Παρά τη σταθεροποίηση των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό, μεταξύ 160 και 170 σε ημερήσια βάση, υπάρχει έντονη ανησυχία όσον αφορά την κατάσταση στις εντατικές, αλλά και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. Αυτό ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή, με διαθέσιμες 65 κλίνες στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύονται συνολικά 50 ασθενείς, εκ των οποίων οι 31 με κορονοϊό. Εξήγησε ότι, σε συνδυασμό με τους 47 ασθενείς με Covid που νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθότι κάποιοι από αυτούς είναι δεδομένο ότι θα καταλήξουν στην εντατική.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου σημείωσε, παράλληλα, ότι ήδη γίνεται παραπομπή μη Covid και post-Covid ασθενών σε εντατικές μονάδες στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αποσυμφορηθεί το σύστημα.

Είπε, ακόμη, ότι καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κλειστού τύπου, με 12 για μη Covid ασθενείς.

ΡΙΚ