Με πρόφαση να έρθει στην Κύπρο και να δημιουργήσουν οικογένεια, ο 37χρονος Ρουμάνος φέρεται να στρατολόγησε 23χρονη ομοεθνή του, οδηγώντας την στην πορνεία. Το θύμα λόγω της αγάπης που έτρεφε προς τον ύποπτο, πείστηκε και έπεσε στην παγίδα του.

Η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων (ΓΚΕΠ) περί τα τέλη Ιουλίου 2021, με τους ανακριτές να εντοπίζουν σε δύο διαμερίσματα στη Λεμεσό, δύο γυναίκες οι οποίες μετά από εξετάσεις αναγνωρίστηκαν ως θύματα εμπορίας προσώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί τότε 35χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Απρίλιο από το Δικαστήριο Λεμεσού σε φυλάκιση 3,5 χρόνων για τα αδικήματα της εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους, αποζήν από κέρδη πορνείας και μαστροπείας.

Για την ίδια υπόθεση το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων καταζητούσε εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο τον 37χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα στη Ρουμάνια. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και αφού συνελήφθη, εκδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές. Μέλη του ΓΚΕΠ μετέβησαν στη Ρουμανία και μετέφεραν τον 37χρονο στην Κύπρο όπου παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο 4 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδελφοκτόνος ενηλικιώνεται και δεν ξέρουν πού να τον πάνε

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, ο ύποπτος την έπεισε να έρθει στην Κύπρο για να μένει μαζί του και να δημιουργήσουν οικογένεια. Η 23χρονη τότε κοπέλα, πείστηκε και αφού έφτασε τον Νοέμβριο του 2019 στην Κύπρο, ο ύποπτος της ζήτησε να εκπορνεύεται έτσι ώστε να εξασφαλίσουν χρήματα για να αγοράσουν το σπίτι τους. Ακολούθως, ο ύποπτος φέρεται να είχε αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα με τα στοιχεία της 23χρονης για να βρίσκει πελάτες.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ανακριτικό έργο, κάθε βράδυ μετέβαινε στο διαμέρισμα του θύματος και έπαιρνε όλα τα χρήματα, με πρόσχημα ότι τα φυλάει για το κοινό τους σπίτι. Ο 37χρονος και ο καταδικασθείς ήταν φίλοι και συνεργάζονταν. Μάλιστα, είχαν καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο «lover boy» για στρατολόγηση θυμάτων με σκοπό να αποπλανούν ευάλωτα νεαρά κορίτσια προς την πορνεία.