Σύσκεψη με τα μέλη της ΣΕΕ συγκάλεσε ο Υπ. Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από τη μεγάλη αύξηση περιστατικών κορωνοϊού στην Κίνα και τα μέτρα που έχουν λάβει διάφορες χώρες, χωρίς εντούτοις να αναμένεται η λήψη αποφάσεων στη σημερινή σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, πέραν από τις αποφάσεις, που αναμένεται ληφθούν σε κοινή γραμμή με τις συστάσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργανισμών, αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο της συζήτησης η αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, όπως επίσης και η συνέχιση της γονιδιακής επιτήρησης στην κοινότητα.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του στο ΓΝ Πάφου ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε πως ήδη ζήτησε από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, να ετοιμάσουν μια έκθεση για τους επιστήμονες που θα τους ενημερώνει τι μέτρα λαμβάνουν άλλες χώρες και την κατάσταση που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα με τον Διευθυντή του Κέντρου Λοιμώξεων στην Ιταλία, για τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται από ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκθεση με μέτρα άλλων χωρών για COVID θα δώσει ο Υπ.Υγείας

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως σήμερα και αύριο Τρίτη θα γίνουν κάποιες συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα και με τη συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι καλό θα ήταν πριν την λήψη αποφάσεων να ενημερωθούν και για τις συσκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.