Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στη θάλασσα της Γεροσκήπου 71χρονος βρετανός τουρίστας ο οποίος είχε καταδυθεί με ομάδα άλλων δυτών σε καταδυτικό σημείο της θάλασσας στην περιοχή.

Ο ηλικιωμένος άντρας έχασε τις αισθήσεις του μετά την ολοκλήρωση της κατάδυσης και ενώ βρισκόταν με την υπόλοιπη ομάδα στο σκάφος που τους μετέφερε πίσω στην ακτή.

Η κατάδυση των ερασιτεχνών δυτών, που συνοδεύονταν και από επαγγελματία σχετικής σχολής καταδύσεων, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Μουλιά, που βρίσκεται ανοιχτά της παραλίας Γεροσκήπου και είναι γνωστός χώρος καταδύσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 71χρονος ολοκλήρωσε κανονικά το καταδυτικό πρόγραμμα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και αναδύθηκε στην επιφάνεια, μπαίνοντας όπως και οι υπόλοιποι δύτες στο σκάφος που τους μετέφερε στο μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύτης έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Πρωταρά

Εκεί, ο 71χρονος έχασε τις αισθήσεις του και αμέσως έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τον παριστάμενο εκπαιδευτή χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στην ακτή τον παρέλαβε ασθενοφόρο, που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Πάφου όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατο του.

Οι έρευνες για τις αιτίες θανάτου συνεχίζονται.