Η Αστυνομία καταχώρησε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου υποθέσεις κατά 17 από τους συλληφθέντες στα επεισόδια της Χλώρακας των προηγούμενων ημερών.

Το δικαστήριο όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τους κατηγορούμενους αυτούς στις 20 Σεπτεμβρίου και διέταξε όπως μέχρι τότε παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους.

Πρόκειται για οκτώ Eλληνοκύπριους, οκτώ Σύρους και ένα Eλλαδίτη.

Οι όροι που επιβλήθηκαν για όλους είναι να υπογράψουν εγγύηση ύψους 15 χιλιάδων ευρώ ενώ όλοι, πλην δύο εθνοφρουρών και ενός φοιτητή, θα παρουσιάζονται σε αστυνομικούς σταθμούς δυο φορές την εβδομάδα. Πέραν των 17, άλλοι 11 συλληφθέντες κατηγορήθηκαν ήδη τις προηγούμενες μέρες και θα κλητευθούν αργότερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kάτοικοι Xλώρακας: Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν όλους ως ακροδεξιούς

Στο μεταξύ, δύο πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς χθες για να κλητευθούν αργότερα για υπόθεση παράβασης του νόμου περί ρατσισμού στη Χλώρακα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, δύο πρόσωπα ηλικίας 17 και 51 ετών, κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα της παράνομης συνάθροισης, δημόσιας εξύβρισης καθώς και παράβασης του σχετικού νόμου περί ρατσισμού, με παραπονούμενο πρόσωπο συριακής καταγωγής.

Το γεγονός, διευκρίνισε, εκτυλίχθηκε στις 27 Αυγούστου στη Χλώρακα όταν ο παραπονούμενος καθόταν σε καφετέρια επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και τα δυο πρόσωπα φέρονται να του επιτέθηκαν και να τον εξύβρισαν με ρατσιστικό τρόπο.