Παραδίδει στον Γενικό Εισαγγελέα τα τρία πορίσματα για τους κόκκινους φακέλους και τα αθλήματα της σκόπευσης και του τζούντο, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος παραγόντων του αθλητισμού. Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή αποφάσισε να υιοθετήσει και τα τρία πορίσματα των ερευνώντων λειτουργών που διόρισε και όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί αυτά θα διαβιβαστούν στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το δεύτερο πόρισμα για το άθλημα της σκόπευσης δείχνει ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος δυο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου και ενός τεχνικού συμβούλου. Σε ό,τι αφορά το τζούντο, ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας τζούντο και ενός τεχνικού διευθυντή.

Όσο για τους κόκκινους φακέλους η Επιτροπή σημειώνει στη χθεσινή της ανακοίνωση ότι ενδεχομένως να έγιναν παραβιάσεις της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την υποχρέωση παροχής πληροφοριών, αλλά και παραβίαση εχεμύθειας.

 Εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου του 2017, κάθε άτομο που θα κληθεί να καταθέσει στοιχεία από λειτουργό που διορίστηκε από την Επιτροπή για να κάνει έρευνα, είναι υπόχρεο να ανταποκριθεί. Επιπλέον, όσοι κληθούν για κατάθεση έχουν υποχρέωση να τηρήσουν εχεμύθεια. Στην ανακοίνωση, πάντως, γίνεται διευκρίνιση ότι όταν ζητήθηκαν οι κόκκινοι φακέλοι από την ΚΟΠ, υπήρξε άμεση ανταπόκριση.