Διαβιβάζεται εντός της εβδομάδας στη Νομική Υπηρεσία η πρώτη υπόθεση που αφορά στο σκάνδαλο με τη Μονή Αββακούμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο φάκελος με την αυτεπάγγελτη έρευνα ύστερα και από τη δημοσιοποίηση βίντεο με την επίθεση που δέχεται γυναίκα από μοναχό με τη χρήση ζώνης εντός του προαυλίου της Μονής, έχει συμπληρωθεί.

Αναμένεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από την γυναίκα όσο και από τον εμπλεκόμενο Αρχιμανδρίτη αλλά και άλλα πρόσωπα.

Και οι δύο εμπλεκόμενοι, αντί για κατάθεση έδωσαν γραπτή επιστολή που ετοιμάστηκε μέσω δικηγόρων, όπου η μεν γυναίκα αναφέρει ότι δεν έχει κανένα παράπονο και θεωρεί το ζήτημα λήξαν, ενώ ο Αρχιμανδρίτης δεν αναφέρει οτιδήποτε.

Η Νομική Υπηρεσία, όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες μας, αν κρίνει μπορεί να προχωρήσει με την ποινική δίωξη του μοναχού και στο Δικαστήριο να κληθεί η γυναίκα για να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να καταθέσει μήνυση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μείνει ανοικτή η υπόθεση και αν προκύψει καταγγελία τότε να προχωρήσει δικαστικώς.

Στο μεταξύ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η άλλη υπόθεση που διερευνά η Υποδιεύθυνση Χειρισμού Ευάλωτων Προσώπων και αφορά σε καταγγελία πολίτη για κατ’ ισχυρισμό σεξουαλική κακοποίησή του εντός της Μονής.

Η λήψη καταθέσεων από άτομα που κατονομάστηκαν από τον πολίτη συνεχίζεται και αναμένεται ότι στο τέλος θα κληθεί και ο ιερωμένος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση για να εκφέρει τη δική του άποψη.

Μετά το πέρας των ερευνών και αυτή η υπόθεση θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.