Ο γιος μου έχει σοβαρή αναπηρία και υπέβαλε αίτηση για να του καταβάλλεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πριν από τρία χρόνια όμως τον απέρριψαν και κάναμε προσφυγή στο δικαστήριο. Κερδίσαμε, όμως και πάλι τον απέρριψαν. Μας είπαν να υποβάλουμε νέα αίτηση, διότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νέα προσφυγή. Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του γιου μου χειροτέρεψε και με έξοδα του κράτους έχει μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία και κανένας δεν μας ενημερώνει τι γίνεται με την αίτησή μας για καταβολή του ΕΕΕ, που υποβάλαμε τον περασμένο Οκτώβρη. Τους τηλεφωνώ και όταν μου απαντούν, μου λένε ότι δεν έχουν περάσει τρεις μήνες από την ημέρα που υποβάλαμε τη νέα αίτηση. Ούτε μια επιστολή δεν μου έχουν στείλει, στην οποία να αναφέρουν εάν έχουν λάβει την αίτηση και εάν χρειάζονται κάποια επιπρόσθετα χαρτιά να τους παρουσιάσουμε.
Ανδρέας

Η στήλη για ευνόητους λόγους τροποποιεί επιστολές όπως την πιο πάνω για να μην αποκαλύπτονται προσωπικά στοιχεία του αναγνώστη. Πολλές φορές, για παράδειγμα, το όνομα του επιστολογράφου δεν είναι το πραγματικό, όπως πιθανότατα και κάποιες ημερομηνίες που αναγράφονται στις επιστολές.
Κατά τη διερεύνηση πάντως των όσων αναφέρονται πιο πάνω, αρμόδιος λειτουργός της υπηρεσίας ΕΕΕ μίλησε γενικά και ανέφερε στη στήλη ότι στις περιπτώσεις όπου υποβάλλεται δεύτερη αίτηση για καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, εξετάζονται οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκε η πρώτη αίτηση. Για να προχωρήσει και να εγκριθεί η δεύτερη αίτηση, πρέπει να μην εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι απόρριψης της πρώτης αίτησης.
Κάτι άλλο που μας αναφέρθηκε και καλό είναι να το γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, είναι το εξής: όταν εντοπίζεται αποξένωση μεγάλων χρηματικών ποσών που είχαν στην κατοχή τους οι αιτητές, φυσικό είναι να δημιουργούνται εύλογες υποψίες ότι τα χρήματα δεν ξοδεύτηκαν αλλά απλώς έχουν κρυφτεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι λειτουργοί πρέπει να πειστούν ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και μετά αρχίζει η καταβολή του ΕΕΕ