Έρευνα που θα καλύπτει τους ανηλίκους 11-17 ετών αρχίζει σύντομα στα σχολεία η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων προκειμένου να καταγράψει στοχευμένα αν ανήλικοι συμμετέχουν σε στοιχηματική δραστηριότητα. Θα ήταν στρουθοκαμηλισμός αναφέρει στο philenews podcast η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχή Στοιχημάτων Ιωάννα Φιάκκου, να πούμε ότι δεν υπάρχει στοιχηματική δραστηριότητα σε μικρές ηλικίες, γι αυτό και η έρευνα έρχεται να συγκεκριμενοποιήσει με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στο οποίο θα υποβληθούν οι μαθητές με τη συναίνεση των γονέων τους.

Η κυρία Φιάκκου αναφέρεται και στο πρωτότυπο εργαλείο που έρχεται να δώσει την επιλογή του αυτοαποκλεισμού από ενήλικους παίκτες οι οποίοι επιθυμούν να τερματίσουν προσωρινά ή μόνιμα την πρόσβαση τους στη στοιχηματική δραστηριότητα.

Η εν λόγω στρατηγική της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων ανέφερε η κυρία Φιάκκου, έχει σκοπό τη διασφάλιση και  προστασία των παικτών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Μέσω της εθνικής πλατφόρμας αποκλεισμού ο παίκτης κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του παρά μόνο για ανάληψη μετρητών από τον που έχει ήδη κατατεθειμένα καθώς δεν θα μπορεί να δημιουργήσει νέο λογαριασμό σε αδειοδοτημένη σελίδα παροχής υπηρεσιών στοιχήματος.