Την πρόθεση του Φορέα εκμετάλλευσης του κτηνοτροφικού υποστατικού στην Άχνα, που προκάλεσε τη διαρροή λυμάτων σε γεωργικές καλλιέργειες και στο φράγμα της Άχνας, να αποζημιώσει τους επηρεαζόμενους γεωργούς, μετέφερε μέσω του philenews podcast o Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος περιβάλλοντος Λάκης Μεσημέρης.

Ο κύριος Μεσημέρης επανέλαβε την αστοχία σε δεξαμενή που προκάλεσε τη διάχυση των αποβλήτων, αναφέροντας ότι, αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων για να διαπιστωθεί το μέγεθος της μόλυνσης. Αναφέρθηκε σε σοβαρό περιστατικό ρύπανσης λέγοντας ότι, το είδος των αποβλήτων δεν προκαλεί ιδαίτερες ανησυχίες.

Το τμήμα γεωργίας ανέφερε ο κύριος Μεσημέρης κατέγραψε όλα τα τεμάχια καλλιεργειών που επηρεάστηκαν και θα υπολογιστεί το ύψος των επιπτώσεων.  Παράλληλα θα ληφθούν δείγματα και από οικίες για να αποκλεισθεί ο όποιος κίνδυνος. Στο φράγμα της Άχνας, στο οποίο διείσδυσαν αρκετές ποσότητες λυμάτων σημείωσε, εφαρμόζεται πρόγραμμα παρακολούθησης του μέσω δειγματοληψιών, κάτι που γίνεται και για τα υπόγεια νερά.