Ποιο μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία, ότι οι κουκουλοφόροι κάνουν ότι θέλουν, διερωτήθηκε μιλώντας στο philenews podcast o Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαχώρισε τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με μεμονωμένη Ιερά Μονή, από την υπόλοιπη Εκκλησία της Κύπρου, η οποία, όπως είπε, δεν είναι ύποπτη ή υπόδικη. Όσα έγιναν  στη Μονή Αββακούμ κατ’ ισχυρισμό, δεν είναι αντιπροσωπευτικά της Εκκλησίας, είπε.

Προκύπτουν ζητήματα και ερωτήματα που έχουν πολιτική διάσταση για τον τρόπο που άρχισε η διερεύνηση, ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος. Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση καμερών, διερωτώμενος ποιοι τις έβαλαν και αν αληθεύει πως η εταιρεία συνδέεται με το ΕΛΑΜ. Επομένως, είπε, γνώριζαν για τη διάπραξη των αδικημάτων και την απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Κουκουλοφόροι και μασκοφόροι ήταν παρόντες στη σκηνή πριν την άφιξη της Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας δεν διερεύνησαν την ταυτότητα των μασκοφόρων, ούτε τα όσα εξελίχθηκαν στην παρουσία τους.

Στη Μητρόπολη Ταμασού, συμπλήρωσε, βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, ο οποίος κατά τη διοικητική συγκρότηση της Εκκλησίας της Κύπρου το 2024 δεν είναι θρονικός επίτροπος και στην παρουσία του ανοίχθηκαν τεκμήρια, μετρήθηκαν χρήματα, αποσπάστηκαν «μαρτυρίες».

Μετά από όλα αυτά κλήθηκε η Αστυνομία επισήμανε ο κύριος Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι προκύπτουν ερωτήματα για τον ρόλο της Αστυνομίας, τον ρόλο πολιτικού κόμματος και άλλων προσώπων που διερευνούσαν.

Αυτό το σκάνδαλο, κατέληξε, δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.