Σε καθαρισμό προβαίνει τρεις φορές το χρόνο, με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος Λάρνακας, στην περιοχή «Παμπούλα» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Ενέργειας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Σημειώνει πως «η βιομηχανική περιοχή, «Παμπούλα» που βρίσκεται παρόδια της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’,  είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί διαχρονικά το νυν Δημοτικό Συμβούλιο. Η συγκεκριμένη βιομηχανική περιοχή εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα οχληρίας σε βαθμό που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια».

Ο Δήμος Λάρνακας «πέραν της αποκοπής χόρτων και άγριας βλάστησης και τον καθαρισμό του παράπλευρου καναλιού τουλάχιστο τρεις φορές το χρόνο, με δική του πρωτοβουλία, προβαίνει σε συχνές ενέργειες καθαρισμού και απομάκρυνσης σκουπιδιών και άλλων αντικείμενων. Εκτός των συγκεκριμένων ενεργειών ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση τριών εγκαταλειμμένων παραπηγμάτων τα οποία θεωρήθηκαν επικίνδυνα».

Τρία άλλα παραπήγματα, σημειώνεται στην ανακοίνωση «τα οποία εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης τους και συχνά γίνονται εστία βανδαλισμών και εμπρησμών, ο Δήμος Λάρνακας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας εγγραφών προσφορών για κατεδάφισή τους, η οποία ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα. Επίσης, βρίσκεται στη διαδικασία ετοιμασίας εγγράφων προσφορών για αφαίρεση των πατωμάτων των οικοδομών που έχουν ήδη κατεδαφιστεί».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση «επεσήμανε πολλές φορές στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την απαράδεκτη κατάσταση της περιοχής, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, έχει προβεί και σε εισηγήσεις για αξιοποίηση της περιοχής όπως τη δημιουργία και μεταφορά μέρους του ταχυδρομείου Λάρνακας ή ακόμα και τη δημιουργία του Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας, κάτι για το οποίο αναμένεται ξεκάθαρη απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία».

ΚΥΠΕ