Γύρω στις 6.000 μονοθέσια θρανία έχουν σταλεί μέχρι τώρα σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα. 

Στον αριθμό των μονοθέσιων θρανίων, ένα πολυσυζητημένο θέμα που απασχολεί εκπαιδευτικούς και γονείς από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και στο πώς προχωρούν οι διαδικασίες για την ετοιμασία τους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, σε παρέμβαση του χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τον κ. Έλληνα, τα μονά θρανία έχουν σταλεί στις σχολικές αίθουσες με σειρά προτεραιότητας, κάτι που θα ισχύσει και το επόμενο διάστημα κατά το οποίο θα αποσταλούν και τα υπόλοιπα. Μία από τις προτεραιότητες για την αποστολή μονοθέσιων θρανίων είναι οι στενές τάξεις, οι οποίες θα τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάχαλο γίνεται με τα θρανία

Ο κ. Έλληνας ανέφερε επίσης ότι η ετοιμασία των μονών θρανίων γίνεται σε τρεις φάσεις: α) Μονά θρανία τα οποία προκύπτουν από τις συνενώσεις των διπλών και τριπλών θρανίων, τα οποία κατασκευάστηκαν στην αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιά. Σε αυτή την περίπτωση, το καπάκι (πλακάτ) που χρησιμοποιήθηκε σαν «γέφυρα» στη συνένωση θρανίων, θα μετατραπεί σε μονοθέσιο θρανίο, β) κατασκευή εξ αρχής και αγορά μονοθέσιων θρανίων, και γ) διαχωρισμός των υφιστάμενων θρανίων σε δύο μονοθέσια. 

Στόχος των Σχολικών Εφορειών είναι να αξιοποιήσει την περίοδο αυτή, κατά την οποία οι μαθητές βρίσκονται στα σπίτια τους και όχι στα σχολεία, ούτως ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες εντός σχολικών μονάδων. Πέραν από τα θρανία, αυτή την περίοδο γίνονται και αναβαθμίσεις των δικτύων των σχολείων.