Απογοητευτική χαρακτήρισε την πρόταση του ΟΚΥπΥ στην ολότητα της ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας. Σε παρέμβαση του στον ΑCTIVE o κύριος Κούμας, κατηγόρησε ευθαρσώς την εργοδοτική πλευρά (ΟΚΥπΥ)  που δεν διαχειρίζεται τα δημόσια νοσηλευτήρια όπως επιβάλλεται και προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες ούτε στον ιδιωτικό τομέα δεν εφαρμόζονται.

Η πρόταση ότι θα δοθεί ΑΤΑ εφόσον δεν κινδυνεύουν τα οικονομικά του οργανισμού απορρίπτεται σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ. Διασυνδέουν την ΑΤΑ είπε, με παραμέτρους που αφορούν στην εργοδοσία και όχι τον εργαζόμενο. Συνομολόγησαν σύστημα αξιολόγησης για το οποίο δεν είμαστε ενήμεροι και το οποίο εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο του 21 συμπλήρωσε, άρα ήδη παρανομούν βάσει του νόμου που έχουν συσταθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΚΥπΥ: Ανοικτά όλα τα θέματα προς συζήτηση με συντεχνίες

Σχετικά με την παναπεργία της Πέμπτης, ο κύριος Κούμας διαβεβαίωσε ότι δεν θα διακινδυνεύσει κανείς ασθενής ή πολίτης, αλλά ταλαιπωρία σημείωσε, θα προκύψει για όλους.

Τα χειρουργεία έχουν ενημερωθεί εξήγησε, δεν θα γίνουν δεχτά νέα περιστατικά μετά τις δώδεκα, οι ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων έχουν προγραμματιστεί πριν και μετά την παναπεργία και στις Πρώτες Βοήθειες, θα εργάζεται όπως είπε, προσωπικό Ασφαλείας, το οποίο είπε, έτσι κι αλλιώς είναι προσωπικό ασφαλείας.