Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας σε σχέση με την εξαφάνιση του 31χρονου Άγγελου Περικλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΕ Λεμεσού, έγιναν έρευνες σε σημεία της περιοχής Ζυγιου και Τόχνης όπου ήταν η τελευταία φορά που έλαβε σήμα το κινητό του ελλείποντος. Επίσης ερευνήθηκαν περιοχές του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου και Ακτής του Κυβερνήτη όπου εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες όχημα μάρκας honda.

Παρά την μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε σήμερα από τα μέλη της Δύναμης, της Πολιτικής Άμυνας και της ΕΜΑΚ, με την βοήθεια ανιχνευτικων σκύλων και drone, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε που να σχετίζεται με τον 31χρονο.

 Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση εξαφάνισης του Άγγελου Περικλέους συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σημείωσε ότι για την υπόθεση έγιναν έξι συλλήψεις ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες έρευνες στην περιοχή Ζυγίου, Τόχνης και Ακτής Κυβερνήτη για ανίχνευση τεκμηρίων, που σχετίζονται με την υπόθεση.

  

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας από την Αστυνομία στην περιοχή κοντά στο Ζύγι για την υπόθεση εξαφάνισης του Άγγελου Περικλέους. Στην έρευνα συμμετειχαν η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα με επικεφαλής τον υπεύθυνο Λεμεσου, Μιχάλη Μουσκαλλή, ανιχνευτικοί σκύλοι και drones.

Η έρευνα ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, καθώς ένα από τα τηλέφωνα του ελλείποντος λάμβανε σήμα για τελευταία φορά στις 20 Απριλίου και ώρα 20.00 το βράδυ από κεραία τηλεπικοινωνιών στην Τόχνη.

Στις 20/4 τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση Περικλέους, όχημα μάρκας honda, το οποίο είχε δανειστεί ο 24ος χάκερ από άλλο πρόσωπο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και με σκασμένο ελαστικό και με χώματα στην πιο πάνω περιοχή.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι έχουν διαπραχθεί τα υπό διερεύνηση αδικήματα της απαγωγής με σκοπό τον φόνο, καθώς έχουν περάσει 10 ημέρες από την εξαφάνιση του 31χρονου και δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής. Πέραν από τον 24χρονο χάκερ και τον 36χρονο οι οποίοι τελούν υπό σύλληψη από προχθές, οι ανακριτές πέρασαν χειροπέδες στις 28 Απριλίου σε άλλα τέσσερα πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση. Πρόκειται για 38χρονο, 50χρονο, τη 59χρονη μητέρα του 24χρονου και τον 71χρονο θείο του.

  

  

 

 

Αγόρασε φτυάρια, τσεκούρι, γάντια, σχοινιά και μαχαίρια

Από τις μαρτυρίες που έχουν εξασφαλιστεί προκύπτει ότι ο 24χρονος ύποπτος προετοιμάζονται από καιρό για την εξαφάνιση του Περικλέους. Μάλιστα στις 15 και 18 Απριλίου, είχε αγοράσει από πολυκατάστημα στη Λεμεσό κολλητικές ταινίες, φτυάρια, γάντια, σχοινιά, σακουλές, χειροψάλιδο, μαχαίρια, τσεκούρι και άλλα αντικείμενα. Από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι τα γάντια και οι κολλητικές ταινίες είναι ίδιας μάρκας με αυτά που εντοπίστηκαν στο όχημα που κατείχε ο 24χρονος και είχε δανειστεί από τον 36χρονο.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως έχει προμηθευτεί αρκετά εργαλεία ούτω ώστε να είναι έτοιμος για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Τον βοήθησαν να κάψουν το όχημα του Περικλεούς

Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο οι δύο ύποπτοι, ο 38χρονος και ο 71χρονος φέρονται να έχουν ενεργό ρόλο στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία, στις 8 το πρωί της 21ης Απριλίου, μια ημέρα μετά την εξαφάνιση του 31χροινου, οι πιο πάνω είχαν μεταβεί με δύο οχήματα άσπρου χρώματος το ένα ανήκει στον εξαφανισθέντα -στο πεδίο βολής του Παλιομετόχου όπου εκεί ο 24χρονος ύποπτος περιέλουσε με εύφλεκτη ύλη το όχημα του 31χρονου. Στη συνέχεια οι 3 έφυγαν από το μέρος με όχημα που ανήκει στον 71χρονο ύποπτο.

Έδωσε άλλοθι  στον γιο της

Η 59χρονη ύποπτη, μητέρα του 24χρονου σε κατάθεσή της έδωσε άλλοθι στον γιο της λέγοντας πως στις 20 και 21 Απριλίου, αυτός κοιμήθηκε στο διαμέρισμα που μένει η ίδια και έφυγε την επόμενη ημέρα, πολύ αργότερα. Εντούτοις από κλειστά κυκλώματα διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος ύποπτος οδηγούσε το όχημα του Περικλέους προς το Πεδίο Βολής του Παλιομετόχου.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του 50χρονου, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εξασφάλισαν γραπτή μαρτυρία που θέλει τρίτο πρόσωπο να πληροφόρησε τον Περικλέους, ότι ο 50χρονος μαζί με τον 24χρονο είχαν μετέβη πρόσφατα στη Λευκωσία όπου αγόρασαν ρόπαλα και χειροπέδες με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν για να απαγάγουν τον Περικλέους. Ο 50χρονος φαίνεται πως είναι πρόσωπο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 24χρονο χάκερ και είναι συγκατηγορούμενοι σε ποινική υπόθεση που δικάζεται στο Δικαστήριο Λευκωσίας. Επίσης, ήταν παλαιότερα συγκρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές για διαφορετικές υποθέσεις.

Από τις εξετάσεις προκύπτει ότι οι σχέσεις μεταξύ του 24χρονου και του Περικλέους ήταν συγκρουσιακές. Ο 24χρονος είχε καταγγέλλει τον Περικλέους ότι του είχε κλέψει €110.000 και τον είχε ξυλοφορτώσει. Επίσης, στις αρχές Απριλίου είχε καταγγέλλει τον 31χρονο ότι τον είχε απειλήσει με πιστόλι.