Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία  έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που φλόγες περικυκλώνουν ένα από τα οχήματά της και μαζί τους πυροσβέστες.  
 
Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο μέσα στο όχημα ενώ χρησιμοποίησαν κουβέρτες για να εμποδίσουν τις φλόγες και τον καπνό να μπουν μέσα. Όπως ανακοίνωσε αργότερα η υπηρεσία, όλα τα μέλη του πυροσβεστικού αυτού οχήματος είναι καλά στην υγεία τους.    
 
Το βίντεο ντοκουμέντο είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην Αυστραλία. Μέχρι στιγμής δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πυρκαγιές που καίνε επί εβδομάδες και έχουν απανθρακώσει περίπου 40 εκατομμύρια στρέμματα γης. Σύμφωνα με τις Αρχές, άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται.  
 

 

 
Τη Δευτέρα, οι αρχές έδωσαν εντολή σε 30.000 τουρίστες να εγκαταλείψουν την περιοχή Ανατολικό Γκίψλαντ, έκτασης ίσης σχεδόν με το μισό Βέλγιο, καθώς η άνοδος των θερμοκρασιών και οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται σε αυτή την Πολιτεία της Αυστραλίας.  
 
Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον και η υπουργός Εθνικής Άμυνας Λίντα Ρέινολντς αποφάσισαν την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και πλοίων του πολεμικού ναυτικού για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές στις δύο πληγείσες πολιτείες. Μεταξύ άλλων θα μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθεια σε τρόφιμα, ενώ θα προχωρήσουν σε εκκένωση των παράκτιων περιοχών αν και όταν κριθεί αναγκαίο.   
 
Κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, πολεμικά πλοία και στρατιωτικά ελικόπτερα βοηθούν τους πυροσβέστες να διασώσουν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν μετατρέψει σε καμίνι μεγάλες εκτάσεις της Νέας Νότιας Ουαλίας.
 
Πηγή: philenews / lifo.gr