Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, απέστειλε απαντητική επιστολή στον βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου, Χρύσανθο Σαββίδη, σχετικά με την συνδυαστική ανάπτυξη της Μαρίνας Πάφου. Ο κ. Περδίος, ενημέρωσε τον κ. Σαββίδη, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο ξεχωριστών ανοικτών διαγωνισμών για εξασφάλιση υπηρεσιών εξειδικευμένων Συμβούλων/Μελετητών, οι οποίοι θα βοηθήσουν το Υφυπουργείο Τουρισμού να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για την ανέγερση της Μαρίνας Πάφου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, τόνισε ο κ. Σαββίδης, ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στην εξασφάλιση υπηρεσιών για την εκπόνηση της μελέτης, η οποία να εξακριβώσει κατά πόσο είναι εφικτή και βιώσιμη η συνδυαστική ανάπτυξη της Μαρίνας και Υποδομής/Υποδοχής Κρουαζιερόπλοιων. Ο δεύτερος διαγωνισμός, αφορά στην εξασφάλιση υπηρεσιών Συμβούλων/Μελετητών, οι οποίοι θα βοηθήσουν το Υφυπουργείο, μεταξύ άλλων, στην ετοιμασία των όρων του ανοικτού διαγωνισμού και στη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας που θα καταλήξει στην εξεύρεση επενδυτή για την ανάπτυξη του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολικό λίφτινγκ στην Πέγεια – Έργα άνω των €7,6 εκατ.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ενημέρωσε τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, ότι εφόσον η πρώτη μελέτη έχει ολοκληρωθεί και έχει παρουσιαστεί στους φορείς της Πάφου, το Υφυπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τα πορίσματα της Μελέτης καθώς και τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και τοπικών αρχών της Επαρχίας Πάφου, προχωρεί στο επόμενο στάδιο που είναι η ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της Μελέτης με σκοπό τη λήψη απόφασης αναφορικά με την κατασκευή Μαρίνας ή και Υποδομής/Υποδοχής Κρουαζιερόπλοιων και για εξουσιοδότηση του Υφυπουργείου να προχωρήσει στην εξασφάλιση υπηρεσιών Συμβούλων/Μελετητών, οι οποίοι θα το βοηθήσουν στην ετοιμασία των όρων του ανοικτού διαγωνισμού και στην διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω της οποίας το Υφυπουργείο θα καταλήξει στην εξεύρεση επενδυτή για την ανάπτυξη του έργου. 

Ο Χρύσανθος Σαββίδης, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του, καθώς υπάρχει μεγάλη χρονοκαθυστέρηση αλλά και στασιμότητα στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου έργου.