Με ανακοίνωση στον Τύπο το Σαββατοκύριακο, η Prime Insurance γνωστοποίησε πως ο δείκτης φερεγγυότητάς της βελτιώθηκε σημαντικά. Η βελτίωση, σημειώνεται οφείλεται στα σημαντικά κέρδη που παρουσίασε στα αποτελέσματα εννιαμήνου 2019, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί. 

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία μέσω δεσμευτικού κεφαλαιακού πλάνου που υπέβαλε στον Έφορο Ασφαλίσεων σχεδίαζε τη βελτίωση των δεικτών της ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο ο δείκτης φερεγγυότητας να υπερβαίνει το 115%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Prime: Ενέργειες βελτίωσης του δείκτη Φερεγγυότητας

Ο σχετικός δείκτης για την ασφαλιστική ήταν στο 91% στο τέλος του 2018 και αυξήθηκε στο 100% στο τέλος Μαρτίου. Όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικά, στην έκθεση φερεγγυότητας για το 2018, η εταιρεία δεσμεύτηκε σε ενέργειες περαιτέρω βελτίωσης στις οποίες περιλαμβανόταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η βελτίωση των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου ώστε να μειωθούν οι λειτουργικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη φερεγγυότητα. 

Στην προχθεσινή της ανακοίνωση, η εταιρεία εκφράζει ευχαριστίες στους διαμεσολαβητές, στο προσωπικό και στους πελάτες της για την εμπιστοσύνη. 

  Philenews/Insider