• Μοναδική ευκαιρία για φοιτητές να αποκτήσουν δύο πτυχία, από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και από το UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι ένα μοναδικό μοντέλο κυπριακής και βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan UK), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα δημόσια πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου με σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας στη βρετανική εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι πλήρως αδειδοτημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Το Πανεπιστήμιο UCLan κατατάσ­σεται στο 6,5% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως (CWUR 2020/21).

H συνεργασία του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με το University of Central Lancashire συνιστά μια εξαί­ρετη σύζευξη δυνάμεων ακαδημαϊκής αριστείας με ουσιαστικά οφέλη για τους φοιτητές, προσφέροντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν δύο πτυχία, από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και από το UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πτυχίο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι το μόνο πτυχίο Βρετανι­κού Πανεπιστημίου, για το οποίο δεν απαιτείται υποβολή αναγνώρισης από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.), όπως γίνεται με άλλα κολλέγια ή πανεπι­στήμια που προσφέρουν πτυχία τύπου franchise.

Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε, με τις επι­πτώσεις της πανδημίας, τις συνέπειες του Brexit στο κόστος σπουδών σε αγγλικά πανεπιστήμια, αλλά και με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται σε αναταραχή, η δυνατότητα απόκτησης βρετανικού πτυχίου σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια, μακριά από αβεβαιότητες και επιπλέον οικονομικές επιβαρύν­σεις, καθιστά το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus την ιδανική επιλογή για ποιοτι­κή πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες και την ποιότητα ζωής των φοιτητών του. Το φοιτητικό συγκρότημα του πανεπιστημίου προσφέρει την ιδανική τοποθεσία στους φοιτητές του, αφού βρί­σκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το κτίριο του πανεπιστημίου, παρέχοντας στους φοιτητές του Βρετανικού Πανεπι­στημίου της Κύπρου όλες τις εγκαταστά­σεις και  ανέσεις ενός σύγχρονου συγκρο­τήματος φοιτητικών εστιών. Το Student’s Nest παρέχει στους φοιτητές του πανεπι­στημίου ένα σύγχρονο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον για μια ευχάριστη φοιτητική ζωή στα 171 φοιτητικά του δωμάτια.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus δημι­ουργεί και ενισχύει μια κουλτούρα ένταξης χωρίς αποκλεισμούς. Πρεσβεύει τον πο­λιτισμό, αγκαλιάζει την διαφορετικότητα αλλά και την ποικιλομορφία που χαρακτη­ρίζει την κοινότητά του και αναγνωρίζει την αξία που αυτή προσδίδει στην πανεπι­στημιακή ζωή.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Το ολοκαίνουργιο Media Studio, παρέχει στους φοιτητές του ΠανεπιστημίουUCLan Cyprus πολλαπλές ευκαιρίες για να είναι δημιουργικοί, μέσα από ένα σύνο­λο εργασιών που αναδεικνύει το εύρος των διαφορετικών δεξιοτήτων τους.

Παρέχει πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολο­γίες και εξοπλισμό παραγωγής τηλεόρασης και πολυμέσων, που απαιτούνται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας Τηλεοπτικού, Ραδιοφωνικού και Οπτικοακουστικού Περιεχομένου Ψηφιακών Μέσων. Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο περιβάλλον, όπου όλες οι ροές ήχου και βίντεο μπο­ρούν να διαμορφωθούν μέσω δρομολό­γησης υλικού και λογισμικού.

Στο Πανεπιστήμο UCLan Cyprus λει­τουργούν τρεις Σχολές. Η Σχολή Διοίκη­σης Επιχειρήσεων, η Σχολή Επιστημών και η Νομική Σχολή, κάτω από τις οποίες προσφέρεται μια ευρεία επιλογή προγραμ­μάτων σπουδών. Οι Σχολές έχουν αναπτύ­ξει δυνατές σχέσεις με τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα οι φοιτητές του πανεπιστημί­ου να εκτίθενται σε συνθήκες πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εμπειρίας, ώστε να εξοπλίσει τους φοιτητές με τα προσόντα και τις ικανότητες που απαιτούνται για εργοδότηση στη διεθνή αγορά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λεωφόρος Πανεπιστημίου, 12-14, Πύλα, 7080

Τηλ: +357 24 69 40 00

Φαξ: +357 24 81 21 20

Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]