77.656 επιβάτες μετέφερε η Cyprus Airways τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα.

Πρόκειται για αύξηση ύψους 70% στον αριθμό των επιβατών σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022 (45.578 επιβάτες).

Τον περασμένο μήνα ο αερομεταφορέας που φέρει την κυπριακή σημαία πραγματοποίησε 548 προγραμματισμένες πτήσεις (Ιούλιος ’22: 337 πτήσεις) και κατέγραψε παρόμοιο συντελεστή πληρότητας με πέρυσι.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019 (το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς, πριν από την έναρξη της πανδημίας), η Cyprus Airways μετέφερε 41% περισσότερους επιβάτες στις προγραμματισμένες υπηρεσίες της και πραγματοποίησε 25% περισσότερες πτήσεις.

“Ο Ιούλιος του ’23 ήταν ένας ιδιαίτερα πολυάσχολος, επιτυχημένος και σημαντικός μήνας για εμάς. Τον περασμένο μήνα φιλοξενήσαμε τον ίδιο αριθμό επιβατών που μεταφέραμε όλο το 2021, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”, δήλωσε ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Airways.

“Τον Ιούλιο καλωσορίσαμε επίσης στο στόλο μας το νέο και προηγμένο Airbus A220. Το αεροσκάφος αυτό, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία νωρίτερα αυτό το μήνα, προσφέρει στους πελάτες μας μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία επί του αεροσκάφους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της άνεσης των επιβατών, της επιχειρησιακής απόδοσης και των στόχων μας για τη βιωσιμότητα.

“Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Αύγουστο, τον πιο πολυσύχναστο μήνα μας, είναι πολύ καλά και ανυπομονούμε να καταγράψουμε έναν ακόμη μήνα ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στις 60 εβδομαδιαίες πτήσεις μας από 19 προορισμούς αυτό το καλοκαίρι”, πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος.