Η Kition Ocean Holdings (Kition), μέσω ανακοίνωσης, επιθυμεί να εκφράσει τον βαθύτατο σεβασμό της προς το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες του, λέγοντας ότι «λυπούμαστε για την παρεξήγηση που οδήγησε στη μη παρουσία μας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Αυτό το περιστατικό δεν υποδεικνύει τις προθέσεις μας και ούτε επιθυμούμε να εκληφθεί ως ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το Σώμα ή δέσμευσης μας στο έργο».

Σύμφωνα με την εταιρεία, «ενημερωθήκαμε για την πρόσκληση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή χθες το πρωί, αφού έγινε σχετική αναφορά στα ΜΜΕ. Εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ αργά για να παρευρεθούμε προσωπικά. Προσπαθήσαμε να συμμετάσχουμε εξ αποστάσεως, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η Kition Ocean Holdings δεσμεύεται για πλήρη διαφάνεια και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου των μελών του Κοινοβουλίου. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε την Επιτροπή ανά πάσα στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε επόμενες συζητήσεις, οποιασδήποτε μορφής, με στόχο τη διευκόλυνση και επαναφοράς της παραγωγικής συνεργασίας».

Συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην επιτυχή υλοποίηση του έργου αναδιάρθρωσης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, προσθέτει η Kition Ocean Holdings και παράλληλα τονίζει ότι «επιθυμεί να διατηρήσει πνεύμα συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων και να διασφαλίσει την επιτυχία του έργου, που έχει σημασία όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά και για το οικονομικό και κοινωνικό φάσμα της Λάρνακας και της Κύπρου ευρύτερα».