Το όραμα του Ομίλου Πετρολίνα για την ανάπτυξη του έργου Land of Tomorrow στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας – Δεκέλειας, έχει αρχίσει να υλοποιείται με την ανάθεση του σχεδιασμού του masterplan στο παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Ο Όμιλος Πετρολίνα έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη του σχεδιασμού στο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, το οποίο σε συνεργασία με τους UDS Architects και με συντονιστή την Delfi Partners & Co., ετοιμάζονται να κάνουν πραγματικότητα το όραμα του Ομίλου για την ανάπτυξη και μετατροπή της περιοχής σε πόλο έλξης και προορισμού.

Βασικές αρχές του σχεδιασμού του masterplan, είναι η βιωσιμότητα, η κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων με την υιοθέτηση αυστηρών αρχών περιβαλλοντικού σχεδιασμού, η πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές όπως και η σύνδεση με τις γύρω περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μεγαλομέτοχοι της Petrolina

Με την συμβολή και την άριστη συνεργασία των τοπικών αρχών, το έργο Land of Tomorrow θα δώσει νέες και σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και χρήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του περιβάλλοντος με παράλληλη ώθηση στην τοπική οικονομία. 

Ο Ben Scott, Senior Partner στους Foster + Partners, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαστούμε με την ομάδα του έργου Land of Tomorrow για την δημιουργία ενός νέου, περιβαλλοντικά ευαίσθητου, οράματος για την ανάπτυξη του βόρειου παραλιακού μετώπου της Λάρνακας. Αδιαμφισβήτητα το masterplan θα καθορίσει ένα νέο πρότυπο για μια βιώσιμη μικτής χρήσης παράκτια κοινότητα και θα αποτελέσει καταλύτη για την υπεύθυνη αναβάθμιση της Λάρνακας και της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερα μετά την πρώτη μας επίσκεψη στην περιοχή ανάπτυξης του έργου αισθανόμαστε πως μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα με την ομάδα της Petrolina και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δώσουμε στην πόλη της Λάρνακας την ανάπτυξη που πραγματικά της αξίζει».

Όπως δήλωσε ο Αντρέας Λευκαρίτης,  «το Land of Tomorrow είναι ένα έργο που πραγματικά θα μεταμορφώσει την περιοχή, δημιουργώντας ένα τεράστιο, απρόσκοπτο παραλιακό μέτωπο που θα αναβαθμίσει όχι μόνο την πόλη μας, αλλά και την εικόνα της Κύπρου διεθνώς. Είμαστε περήφανοι που το όλο εγχείρημα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με την συνδρομή ενός παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου όπως είναι οι Foster + Partners».