Η άρση της οδηγίας Seveso από την περιοχή των πρώην διυλιστηρίων την περασμένη Παρασκευή, ανοίγει το δρόμο για τις μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή, που θα χωροθετηθούν σε μια έκταση που ξεπερνά τα 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τα τρία εκ των οποίων βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο. Ήδη όπως ανακοινώθηκε χθες κατά την επίσημη τελετή για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής, άρχισαν να κατατίθενται οι πρώτες αιτήσεις για επενδύσεις. 

Η αρμόδια Αρχή του Δήμου Λάρνακας, εξετάζει ήδη τις δύο πρώτες αιτήσεις για πολεοδομική άδεια για κτήρια στην περιοχή του ναυτικού ομίλου. Πρόκειται για επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ από Ισραηλίτες επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να ανεγείρουν δύο πολυώροφα κτήρια για οικιστική και τουριστική χρήση. 

Το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λάρνακας, αναμένεται να κατατεθούν στο Τμήμα Πολεοδομίας αιτήσεις για επενδύσεις 50-60 εκατ. ευρώ σε περιοχές που εμπίπτουν στα όρια των Λιβαδιών και της Ορόκλινης, που δεν διαθέτουν δική τους πολεοδομική Αρχή. «Υπάρχουν δύο επενδύσεις, η μία είναι 10 εκατ. και η άλλη 15 εκατ. ευρώ, που ήθελαν να υποβάλουν αιτήσεις αλλά δεν μπορούσαν, επειδή ήταν οι περιορισμοί της Seveso. Στην περιοχή θα υποβληθούν αιτήσεις και για πολλά σπίτια, αφού γίνονται οικιστικές πολλές περιοχές στο Δήμο Λιβαδιών και την κοινότητα Ορόκλινης, κάτι που θα αποσυμφορήσει την πόλη της Λάρνακας».  

Αίτηση για πολεοδομική άδεια, θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες για το φιλόδοξο master plan του Larnaka-Land of tomorrow και o όμιλος Πετρολίνα, που κατέχει έκταση 400.000 μέτρων στην περιοχή και προγραμματίζει ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η Πετρολίνα θα ανεγείρει 8.000 κατοικίες, ενώ στο πλάνο της είναι να δημιουργηθούν στην περιοχή χώροι εστίασης και ένα μουσείο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοιτητούπολη στον χώρο των πρώην διυλιστηρίων Λάρνακας

Σε συζητήσεις με την εταιρεία βρίσκεται και η Synergas, που είναι ένας εκ των δύο οργανισμών του Συνεργατισμού που δραστηριοποιείται ακόμη στον τομέα της ενέργειας. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της, Νίκος Σουτζιής, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία με άλλες εταιρείες που είχαν δραστηριότητα στην περιοχή. «Ευελπιστούμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταλήξουμε. Είτε θα συμμετέχουμε σ’ ένα ευρύτερο σχεδιασμό, είτε θα δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε το τεμάχιο μας, που είναι έκτασης 18.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται πάνω στη θάλασσα. Ο σκοπός είναι η κοινή ανάπτυξη όλης της περιοχής και όχι ο καθένας ν’ αξιοποιεί το τεμάχιό του όπως θέλει». 

Τα βήματα που υπολείπονται 

Προτού αρχίσουν να υλοποιούνται οι μεγάλες επενδύσεις, ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη τρία σημαντικά βήματα, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Το πρώτο είναι ο καθαρισμός της περιοχής από τη ρύπανση που προκάλεσαν οι πετρελαιοδεξαμενές. Ήδη οι πλείστες εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνουν έλεγχοι από το Τμήμα Περιβάλλοντος. 

Το δεύτερο είναι η αποξήλωση των εγκαταστάσεων των εταιρειών υγραερίου, που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Όλες οι εταιρείες έχουν υποβάλει αιτήσεις για κατεδάφιση στο Δήμο Λάρνακας, που εξέδωσε ήδη τέσσερις άδειες και υπολείπεται η έκδοση άλλων δύο, κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες.  

Το τρίτο βήμα είναι η εκτέλεση δημόσιων αντιδιαβρωτικών έργων, με στόχο την ανάκτηση του παραλιακού μετώπου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρνακας, εντός των επόμενων ημερών το Τμήμα Δημοσίων Έργων, θα προκηρύξει προσφορές για τη μελέτη του μεγάλου έργου, το οποίο εκτιμάται πως θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια. «Αντιλαμβάνεστε πως όλα πρέπει να γίνουν σωστά και να ξεκινήσουμε όταν όλοι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες έχουν διευθετηθεί. Πρέπει να ξεκινήσουν οι δημόσιες υποδομές και ν’ ακολουθήσει η ιδιωτική ανάπτυξη και όχι το αντίθετο, προκειμένου να μην έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα που δεν μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, όμως ο κόσμος της Λάρνακας μπορεί να δει την πρώτη μεγάλη αλλαγή, αφού η περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα αυτήν που ήταν πριν δύο χρόνια».

Σημειώνεται πως στην περιοχή προγραμματίζονται δημόσια έργα που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, πλατείες καθώς και χώροι πρασίνου, προκειμένου να μπορούν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ν’ απολαύσουν τη νέα περιοχή. 

Το πιο μεγάλο κέρδος για τη Λάρνακα από την άρση της Seveso πάντως είναι άμεσο και αφορά στην υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της, αφού έφυγε μια για πάντα ο εφιάλτης ενός ατυχήματος. «Είναι μια από τις πιο ιστορικές ημέρες για τη Λάρνακα, μια ημέρα σταθμός για την πορεία της», επανέλαβε ο Ανδρέας Βύρας, σημειώνοντας πως έπιασαν τόπο οι αγώνες των Λαρνακέων και των φορέων της πόλης. «H οδηγία Seveso ήταν μια απαραίτητη οδηγία για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των κατοίκων. Μαζί της φεύγει οριστικά και ο κίνδυνος με τον οποίο κοιμόμασταν και ξυπνούσαμε για δεκαετίες. Κάποιοι μπορεί να πουν πως δεν έγινε κανένα μεγάλο ατύχημα. Λέγαμε όμως πάντα πως εάν γινόταν ατύχημα, με την εγγύτητα των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου με την πόλη, τότε θα μιλούσαμε για αλλαγή της Seveso και μετονομασία της σε οδηγία Λάρνακας» πρόσθεσε, τονίζοντας πως συνέβαλαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας και πολλές κρατικές υπηρεσίες. «Για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα έπρεπε να συνεργαστούμε με περίπου 20 κρατικές υπηρεσίες και εμπλεκόμενες τοπικές Αρχές. Δεν ήταν εύκολη η διαδικασία, ήταν ένας άθλος αυτό που πετύχαμε. Μαζί με το Δήμο Λιβαδιών στείλαμε περίπου 200 επιστολές για το θέμα, η επιτροπή παρακολούθησης είχε 30 συναντήσεις, ενώ συναντηθήκαμε και τέσσερις φορές με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο εξωτερικό όταν λέμε πως καταφέραμε κάτι τέτοιο, δεν το πιστεύουν». 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα τον τερματισμό της οδηγίας Seveso, ανέφερε πως είναι μια γιορτινή μέρα για τη Λάρνακα επειδή οι αγώνες δεκαετιών, έφεραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα. «Είναι αγώνες που έγιναν από τις τοπικές Αρχές, αξιωματούχους της πόλης και την τοπική κοινωνία με αποκορύφωμα τον σημερινό δήμαρχο, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και τους βουλευτές, οι οποίοι με πολλή μεθοδικότητα εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε σήμερα την αρχή μιας αναπτυξιακής εποχής για την πόλη».

Πρόσθεσε επίσης πως η Κυβέρνηση θα είναι πάντα κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως «με το δήμαρχο Λάρνακας θα συνεχίσουμε να έχουμε πολύ στενή και ουσιαστική συνεργασία, επειδή αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και το καλό της πόλης». 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το τρομακτικό ατύχημα 

Το Seveso είναι μια μικρή πόλη της Ιταλίας, στην οποία πριν από 47 χρόνια σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά ατυχήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σ’ ένα χημικό εργοστάσιο της περιοχής, στις 10 Ιουλίου του 1976, σημειώθηκε έκρηξη εκθέτοντας τους κατοίκους σε πολύ υψηλά επίπεδα διοξίνης, η οποία είναι καρκινογόνος. Οι κάτοικοί της έζησαν εφιαλτικές στιγμές, ενώ σε ολόκληρη την περιοχή συντελέστηκε πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή. 

Με αφορμή το συγκεκριμένο ατύχημα και με στόχο να ελεγχθούν οι κίνδυνοι σε βιομηχανικές περιοχές, το 1985 η ΕΟΚ (ΕΕ σήμερα) ενέκρινε την λεγόμενη οδηγία Seveso. Η οδηγία εισήγαγε μια σειρά προληπτικών μέτρων και περιορισμών και τροποποιήθηκε δύο φορές από την ΕΕ. Σημειώνεται πως στη Λάρνακα η οδηγία Seveso εφαρμόστηκε το 2001.