Καταδικάζει έντονα το «ισλαμοφοβικό μίσος», όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αναφορικά με το κάψιμο του κορανίου στην Σουηδία, την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι η νοοτροπία που βλέπει την επίθεση στις ιερές αξίες των θρησκειών ως ελευθερία δεν είναι θεμιτή και ηθική σε καμία περίπτωση.

Τέτοια «εγκλήματα μίσους», τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη δημοκρατία και την ελευθερία της σκέψης, είναι η εκδήλωση εχθρικού θυμού ενάντια στις πεποιθήσεις και τις ιερές αξίες πάνω από 2 δισ. ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, είπε.

Τα τελευταία 10 χρόνια, πρόσθεσε, είναι λυπηρό το γεγονός ότι σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα εμφανίζεται στις ευρωπαϊκές χώρες, που θεωρούνται κοιτίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης, η ξενοφοβία, που έχει αυξηθεί και δυστυχώς πολιτικοποιηθεί, το μίσος προς τους μετανάστες, οι διακρίσεις, η έχθρα και το μίσος προς το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, που ορίζονται στη βιβλιογραφία ως ισλαμοφοβία, όπως ανέφερε. «Τέτοιες απαρχαιωμένες προσεγγίσεις αποτελούν απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα και δυναμιτίζουν την παγκόσμια ειρήνη» είπε.

Ενόψει των επιθέσεων στα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μας αγαθά, οι αρχές των σχετικών χωρών θα πρέπει να λάβουν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα κατά των δραστών τέτοιων εγκλημάτων μίσους, σημείωσε ο κ. Τατάρ. Η λήψη αυτών των βημάτων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα, είναι καθήκον απέναντι στην παγκόσμια ειρήνη, ηρεμία και ανθρωπιά, κατέληξε.

ΚΥΠΕ