Να ταξιδέψουν στο Αμβούργο και να παρευρεθούν σε μια από τις ακροάσεις της δίκης του Κενάν Αγιάς, ο Επαρχιακός Δικαστής της Λάρνακας και οι τρεις δικαστές του Ανωτάτου που τον έστειλαν σε δίκη-παρωδία.

Να ταξιδέψουν, τους πληρώνουμε και τα έξοδα, μήπως και καταλάβουν σε τι βασανιστήριο υπέβαλαν έναν άνθρωπο εναντίον του οποίου δεν υπάρχει το παραμικρό τεκμήριο ενοχής. Να ταξιδέψουν, να βρεθούν σε αυτό το αιωνόβιο κτήριο στο κέντρο του Αγίου Παύλου, να ακούσουν καλά τη δικαστή και να αισθανθούν τις προθέσεις της, μήπως και αντιληφθούν ότι η δίκη εξελίσσεται μέσα και η δικαιοσύνη απ’ έξω, σαν τις δικές τους αποφάσεις.

Να ταξιδέψουν και όσοι στήριξαν ή σιώπησαν για την έκδοση του Κενάν, για να καταλάβουν ότι η δήθεν νομιμοφροσύνη δεν απαντά σε όλες τις αδικίες και ότι δεν είναι όλοι ίσοι απέναντι στον νομό.

Να ταξιδέψει και σύσσωμη η εκτελεστική εξουσία μήπως και χωνέψει ότι ένας πολιτικός πρόσφυγας, προστατευόμενος τάχα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβάλλεται εδώ και έναν χρόνο σε μια βασανιστική δίκη με απόκρυψη τεκμηρίων και στοιχείων, με ασάφειες και σκιές, απλώς για να συνδεθεί με την «τρομοκρατία», δηλαδή το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.

Τι τους έκανε αυτός ο άνθρωπος και είναι ένα χρόνο σχεδόν στις άθλιες φυλακές του Αμβούργου; Τι έκανε στους Κύπριους δικαστές; Τι έκανε στους Γερμανούς; Είναι έγκλημα να είσαι Κούρδος;

ΑΛ.ΜΙΧ.